Прочитај ми чланак

СРС: Вучић је у Немачкој тражио да Шешељ остане у затвору још неколико година!

0

Иза медијских навода да Драган Ђилас промовише Српску радикалну странку у намери да окрњи рејтинг СНС-а, стоји директно Александар Вучић. Ово за наш портал тврди Миљан Дамјановић, члан Централне управе радикала.

– Приче да Ђилас преко медија које контролише жели да промовише СРС и обори рејтинг Александру Вучићу немају везе са истином. Управо је Вучић човек који је боравећи у Берлину, пре неколико дана тражио да Немачка „помогне” Хашком суду да донесе одлуку после које наш председник странке Војислав Шешељ не би могао да се врати у Србију наредних неколико година – објашњава Дамјановић.

Србин.инфо: То је тешка оптужба?

Миљан Дамјановић: Нека ме господин Вучић тужи за клевету. Ја ћу ову тврдњу поновити и пред судом, зато што је поткрепљена исказима од стране Срба и самих Немаца који су били тиме пренеражени. Немци, као велики народ знају да се неке ствари никада не раде. Не иде се код странца и од њега захтева да се нанесе зло свом сународнику, поготово ако сте с тим човеком били веома блиски. То само говори ко је Александар Вучић и на шта је све спреман.

Србин.инфо: Тврдите да први потпредседник Владе има разлоге да се боји СРС и да жели да вас уништи?

Миљан Дамјановић: За разлику од њега ми нисмо никог и ништа издали. Ми се и даље бескопромисно боримо за целовитост Србије, док су он и његова Влада заједно са председником Србије спремни да ради уласка у ЕУ, у којој су многе државе на ивици банкрота и у којима су улични сукоби постали свакодневница, поклони Космет албанској мафији и ратном злочинцу Хашиму Тачију и тако натерају српски народ на нови егзодус са вековних огњишта.

Ми се и даље залажемо за што чвршће односе са Русијом и државама које хоће да сарађују са Србијом на равноправној основи док господин Вучић и његова странка СНС сада траже савезништво од држава које су нас бомбардовали, које не признају целовитост Србије и желе нашу државу да у економском смислу сведу на своју колонију.

И на крају, господин Вучић зна да су чланови његове странке заправо срцем уз идеологију СРС, да осећају да су изманипулисани и одбачени, да је странка дала предност члановима и симпатизерима ДС, Г17, па чак и ЛДП-а. Сигуран сам да када се Војислав Шешељ врати из хашког казамата, да ће се сви вратити тамо где душом и припадају – Српској радикалној странци.

Србин.инфо: Истраживања показују да СРС изнад цензуса, а да је СНС убедљиво најјача српска странка?

Миљан Дамјановић: То су наручена истраживања. Да ли знате колико се пута састао Главни одбор СНС? Два пута. Састаје се Председништво од тридесетак људи који су под директном контролом Александра Вучића, али Главни одбор не. Да ли знате када су у СНС последњи пут били страначки избори, у било ком локалном одбору? У септембру 2012. на Новом Београду и завршили су се тучом.

И после тога се нису одржали, јер руководство СНС не сме да их сазове. Незадовољство у СНС је толико велико због издаје по питању Космета, уласка у ЕУ, пристајања да Србија безусловно постане економска колонија Западу и арапским земљама, да када би се одржали и спровели, целокупно руководство СНС би било смењено – можда и сам Вучић.

Зато је Вучић свестан да се његова моћ и снага може као мехур сапунице за тили час распасти, па зато пласира преко себи блиских медија неистине и лажи.

Србин.инфо: Значи, нема фамозног пакта ДС-СРС?

Миљан Дамјановић: СРС је две деценије странка са јасном и утемељеном националном идеологијом. Против смо ЕУ и НАТО. С друге стране, ДС и СНС својим залагањем за безусловни улазак у ЕУ, са одрицањем од одбране целовитости Србије и са вођама странака који су познати да спроведе личне диктатуре, не могу никада да буду наши сарадници и савезници. Због сличности, заправо су СНС и ДС природни савезници. Надам се да ће се то ускоро и догодити, како би се разбистрио политички живот у Србији, а не да га и једни и други муте својим пласираним лажима.

(Србин.инфо)