Прочитај ми чланак

СРС ВРАЊЕ: Јавна тајна да су куповани гласови!

0

srs logo 56Коментаришући резултате и дешавања која су им претходила у изборном дану, Горан Чворовић, председник Окружног одбора СНС-а оценио је да је јавна тајна да је било много неправилности и да поједине политичке партије у Врању нису бирале средства да дођу до гласова.

Чворовић каже да је СРС у Врању, задовољна резултатима које је остварила за парламентарне изборе, али да није задовољна оним што је постигнуто на локалу, јер није прешла цензус.

– Постали смо опет парламентарна странка, и то трећа по јачини.

Што се резултата локалних избора тиче, нисам задовољан.

То је случај у готово читавој Србији да се резултати на локалним изборима разликују који проценат у корист републичких.

Мислим да се СРС више фокусирала на то што није била у парламенту, и да то поправи, док су централе странака владајуће коалиције биле у могућности да финансијски помогну своје локалне одборе.

СРС није била у могућности да то уради, што је итекако утицало на коначан исход и на локалу у многим местима – сматра Чворовић.

Он каже и да је јавна тајна да су поједине странке на сам дан избора, а и пре тога од бирача куповале гласове.

– Ми имамо званично тај случај у школи „Доситеј Обрадовић“, али сам сто посто сигуран да то није изолован случај.

Имајући у обзир чији су то листићи били заокружени, може се закључити да је то потекло одатле.

Ја бих волео да надлежни органи не процесуирају само то једно лице које је у притвору, него да то иде мало дубље, да се истина истера на чистац и да се види одакле је то потекло – каже Чворовић.

Он додаје да је јавна тајна и то да је људима прећено губитком посла, да су вожени џиповима да би гласали. Али и да је све је то тешко доказати, указује Чворовић.

Он закључује да су недељни избори једни од најпрљавијих у историји вишестраначја у Србији.

ОК Радио