Прочитај ми чланак

СРС: У сенци ванредних избора, могу се десити опасне игре у вези са Војводином

0

 

mircic

НОВИ САД – Потпредсједник Српске радикалне странке /СРС/ Милорад Мирчић сматра да се у сјенци најављених ванредних избора у Србији, као и атмосфере у земљи створене око њих, могу десити „опасне игре у вези са Војводином“.

„Десиће се да се, усред предизборне кампање у земљи, мења покрајински Статут, што испод жита може отворити и питање Војводине, после готово завршене приче о губитку Косова. Десиће се, такође, да се прво мења Статут покрајине, а онда Устав државе, што није забележено ни у правним системима банана-држава“, рекао је Мирчић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Он је оцијенио да, расписивањем ванредних избора, „одлазећа власт“ прикрива катастрофално стање у сваком сегменту државе и друштва „до којег је управо она довела“.

Према његовом мишљењу, власт ништа није учинила ни на сузбијању криминала који поприма димензије националне опасности број један.

Потпредсједник српских радикала каже да ће странка на предстојећим изборима покушати да се врати у Скупштину Србије.

„У предизборној кампањи СРС ће учинити све не би ли се вратила у посланичке клупе Скупштине Србије. Српском парламенту требају радикали који ће се увек истински борити против друштвених и политичких зала, беде, сиромаштва и неправде“, нагласио је Мирчић.

(Срна)