Прочитај ми чланак

СРС: Николић гази заклетву држави, као што је погазио и заклетву Шешељу

0

Српска радикална странка је данас испред зграде Председништва Србије одржала протестни скуп поводом најављеног сусрета Николић – Јахјага са кога је српској јавности послала јединствену поруку и опомену да ће председник Србије сутра издати своју земљу као што је 2008.године издао свог страначког вођу и кума др Војислава Шешеља. Српска радикална странка још једном понавља да је ова власт доведена од истих људи као и ДОС, да доврши што ни Тадић није смео, а сутрашњи сусрет је само потврда тога.

Окружени јаким полицијским снагама, у име СРС су говорили заменик председника СРС Немања Шаровић, потпредседник Зоран Красић и члан Председничког колегијума Ђурађ Јакшић.

„Када је Николић изабран за предсеника Србије, положио је заклетву и обавезао се да ће радити на очувању њеног територијалног интегритета и суверенитета. Међутим, видите да је, као и све друге заклетве у животу, погазио и ову.

Приче за малу децу које Николић понавља – да Србија никада формално неће признати независност Косова – сада коначно падају у воду и његова издаја је огољена“ – изјавио је Шаровић и додао да је немогуће „састајати се на највишем државном нивоу и под окриљем Брисела са представницима тзв. републике Косово, а истовремено остваривати привид патриотизма и борбе за српске националне интересе“.

Скуп је протекао мирно и без инцидената.