Прочитај ми чланак

СРС: Дачић и Тачи понизили Србију и државе које нису признале Косово

0

Разговори Дачић-Тачи: обмањивање српске јавности и изигравање пријатељских земаља које нису признале независност тзв. Косова.

Српска радикална странка најоштрије осуђује састанак премијера Републике Србије, Ивице Дачића, са
терористом и злочинцем са црвене Интерполове потернице, Хашимом Тачијем.

Иако се Дачић хвали да су Брисел и албанска страна изненађени кооперативношћу српске стране, једино изненађење за грађане Србије може бити било какав позитиван исход преговора, који се воде под окриљем ЕУ и САД, истакао је на данашњој конференцији за штампу Немања Шаровић.

Показало се још једном да српски преговарачи или не знају у шта се упуштају или свесно обмањују српску јавност у погледу преговора. Пре недељу дана Дачић је тврдио да ће он наметнути расправу о Статусу као тему, да би јуче тврдио да о томе нема разговора, што САД, ЕУ и Тачи тврде од почетка, рекао је Шаровић.

Српска радикална странка сматра да је велика грешка и тзв. подизање нивоа преговора на виши политички ниво, односно највиши државни ниво. Нормализација односа, састајање, руковање и вечере сa злочинцем Тачијем ће имати негативних последица и на спољнополитичку репутацију Србије: земаље које нису признале независност Косова ће без сумње ово протумачити као поруку да Београд сарађује и да је у овој фази спреман на де-факто признање Косова, али да само тражи начин да сачува образ пред јавношћу и страним пријатељима.

 

 

Информативна служба СРС