Прочитај ми чланак

СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ православним верницима честитају Божић (ВИДЕО)

0

hristos-se-rodi-dveri-2016

Представници власти, јавног, верског и културног живота честитали су данас Божић православним верницима и великодостојницима Српске православне цркве.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић пожелела је да тај празник донесе мир и разумевање.

„У Име Народне скупштине и своје лично име грађанима честитам Божић у нади да ће најрадоснији хришћански празник донети мир, љубав и међусобно разумевање. Нека Божић у наше домове донесе здравље, радост и благостање. Мир Божији, Христос се роди“, стоји у честитки Маје Гојковић.

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић свим грађанима који славе Божић пожелела је да га проведу у добром здрављу, благостању и љубави са својим ближњим.

„Нека Бадње вече и Божић донесу радост и мир у ваше домове. Са жељом да овај и сви наредни дани покажу нашу снажну опредељеност ка истинским вредностима, међусобном разумевању и слози, Мир Божји, Христос се роди“, стоји у честитки потпредседнице владе.

Вучић честитао Божић верницима СПЦ

Премијер Србије Aлександар Вучић честитао је Божић свештенству и верницима Српске православне цркве. „Ваша светости, Вама, свештенству, монаштву и свим верницима који Божић славе по јулијанском календару, упућујем најискреније честитке уз жељу да овај најрадоснији хришћански празник проведу са најближима у миру, љубави и благостању“, наводи се у честитки. Вучић је пожелео да Божић свима донесе много личне и породичне среће, здравља, успеха и напретка.

Извор: Бета

Потпредседница владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички честитала је патријарху српском Иринеју, свештенству Српске православне цркве и свим грађанима Србије Божић, пожелевши пуно здравља, љубави и слоге.

„Желим срећан Бадњи дан и да у миру, срећи и љубави проведете празник са својим најмилијима. Желим свима пуно љубави, радости и успеха уз традиционални хришћански поздрав – Мир Божји, Христос се роди“, стоји у честитки потпредседнице владе.

Министар правде Никола Селаковић пожелео је да се у миру и радости прослави најрадоснији празник.

„Ваша светости, срдачно вам честитам светле празнике Христовог рождества и желим вам благословену Нову 2016. годину. Желим да нас рођење Богомладенца надахне да оснажимо врлине мира и љубави и обновимо веру у љубав и правду Божију за добро наше отаџбине и њен напредак“, стоји у честитки Селаковића.

Градоначелник Београда Синиша такође је упутио честитке поводом најрадоснијег хришћанског празника.

„Нека ваши домови буду испуњени радошћу и благостањем, а ваша срца љубављу. Чувајте свој мир и своје најближе и проведите овај дан у породичној срећи. Нека вас вера оплемени и подари вам осећај спокоја и сигурности“, наводи се у честитки градоначелника Београда.

Муфтија Мухамед Јусуфспахић упутио је честитку патријарху српском Иринеју, великодостојницима Српске православне цркве, свештенству, монаштву и свим православним верницима.

„Поводом наступајућег великог хришћанског празника у име Мешихата србијанског Исламске заједнице Србије те лично, упућујем вама, великодостојницима Српске православне цркве, свештенству, монаштву и свим православним верницима најискреније честитке, желећи да празник обележите у радости, миру и благостању“, стоји у честитки муфтије.

Председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић патријарху српском, верницима и свим грађанкама и грађанима честитао је најрадоснији хришћански празник.

ДВЕРИ: Христос се роди! Ваистину се роди!

Радосним поздравом „Христос се роди!“ желимо вам срећне божићне и новогодишње празнике.

Драги пријатељи,

Радосним поздравом „Христос се роди!“ желимо вам среће божићне и новогодишње празнике.

Свима нама заједно можемо пожелети да у светлости Божића, окружени породицом и пријатељима, закорачимо у једну бољу, успешнију и срећнију нову годину у којој ћемо наставити да се боримо за заједничке циљеве и идеје.

Хвала на досадашњој подршци и сарадњи,

Информативна служба Српског покрета Двери

„Желим свима да овај празник донесе у васе домове мир, радост, срећу“, стоји у честитки Омеровића.

Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић пожелео је грађанима да Божић проведу у здрављу, миру, спокоју, љубави и међусобном разумевању.

„Нека празник Христовог рођења, празник наде и новог живота испуни ваше домове срећом, топлином и радошћу, а срца љубављу. Желим вам да Бадњи дан и Божић проведете са својим најближима у миру и добром здрављу, славећи живот и љубав, поштујући истинске људске вредности и нека вас та осећања прате током читаве године“, навео је Стојановић у честитки. Божић је честитао и председник Скупштине града Никола Никодијевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић, Либерално демократска партија, Самлостална либерална странка, Aсоцијација избегличких и других удружења Срба из Хрватске и Удружење Срба из Хрватске.

Извор: Танјуг