Прочитај ми чланак

СРПСКИ ОТАЏБИНСКИ ФРОНТ У АКЦИЈИ: О, странцима, Србији, СИРИЗИ, војном року …

0

SOF med

Трибине Српског отаџбинског фронта, 24 фебруара у Зерењанину, 28. Фебруара у Старој Пазови, 5 марта у Новом Саду – Велика изборна скупштина СОФ у Београду 14 марта.

Српски отаџбински фронт је након своје скупштине иницијалног одбора одржане 24 јануара, заказао и изборну скупштину за 14 март у Београду. Следећих дана креће са одржавањем серије трибина по Србији. Тако ће у уторак 24 фебруара са почетком од 20 часова и 30 минута у Зрењанину, у великој сали Дома културе бити одржана трибина под називом „Србија, Сириза и украјинска криза“ на којој ће говорити Синиша Ковачевић председник иницијалног одбора СОФ и др Драган Петровић.

У суботу 28 фебруара, биће одржана трибина у Старој пазови у Белој згради, велика сала, са почетком од 16 часова на којој ће говорити Синиша Ковачевић, др Драган Петровић и Жељко Васиљевић. У четвртак 5 марта биће одржана трибина у Новом Саду, начелно насловљена на последице украјинске кризе, на којој ће говорити Синиша Ковачевић и др Драган Петровић.

Дакле српски отаџбински фронт се конституише као политичка организација, и својим ставовима је близак са десет принципа које је истакао Патриотски блок. СОФ ће појачати укупну снагу и деловање целокупне патриотске опозиције у Србији, у намери да се заустави постојећа погубна политика власти од погрешне политике неолибералне економије и „стезања каиша“, уместо акцента на оживљавање привреде и повећања запослености, преко супротстављања новом Закону о раду, који битно умањује права запослених у прилог тајкунима и страном капиталу, укључујући неслагање са предајом Косова и Метохије, где је након Бриселског споразума постигнути договор о препуштању правосуђа Приштини нова капитулација.

СОФ је солидаран са осталом патриотском опозицијом и у супротстављању властима даљем пузању ка ЕУ у постојећим околностима иако наглашава да су Срби део европског цивилизацијског круга, али даље продужавање испуњавања диктата у постојећим околностима је опасно по будућност дрћаве и нације; потом противи се најави власти приватизације Телекома, права да странци при даљем пузању ка ЕУ и у складу са потписаним ССП имају права од 2017 куповине земље у Србији, залаже се за редукцију државности постојеће аутономије Војводине, поново увођење (добровољно) служења војног рока, Косово и Метохију у Србији, културно и економско повезивање српског народа у читавом региону…

(Српски отаџбински фронт, Србин.инфо)