Прочитај ми чланак

СРПСКА ЛИГА: Само уједињена десница може оправдати своје постојење

0

djurdjev-srpskaliga-650x432БЕОГРАД – Покрет „Српска лига“ представио је данас у Медија центру у Београду своју политичку платформу под слоганом „Српска лига за српску Србију“ и позвао на уједињење патриотских и десних политичких организација. Оснивачи Српске лиге су истакли да је ова политичка платформа само први корак ка афирмацији идеје уједињења деснице.

„У садашњем сазиву Парламента не постоји ни једнa политичкa партијa која не кокетира са НАТО пактом, а 70% грађана Србије не жели у НАТО. Нелогичност је да 95% грађана Србије чине верујући људи, а читаво друштво нам кичом, шундом и развратом обликују медији. Две трећине грађана жели блиске односе са Русијом, а државни апарат се обликује у складу за законима и препорукама ЕУ за коју грађани Србије не показују одушевљење“, каже се у саопштењу Српске лиге.

Александар Ђурђев из Српске лиге је рекао да је одговорност за такву ситуацију примарно на партијама и организацијама деснице. Он је нагласио да би према истраживањима уједињена десница на изборима имала бар 30% подршке грађана.

„Време је да десница узрасте у мери тежине проблема који муче Србију. Само уједињена десница може да оправда своје постојање тако што ће искористити обједињени политички потенцијал.“ – поручио је Ђурђев.

Српска лига ће подржати све процесе сабирања на десној политичкој сцени као и окупљање оних који се до сада нису политички ангажовали. Десница би требало да се уједињује на питањима односа према држави, безбедности, привреди, економији и запошљавању.

Извор: Правда