Прочитај ми чланак

„Српска лига“ подржала Срђана Шкора на предстојећим председничким изборима

0

Удружење грађана „Српска лига“ саопштило је да „пружа пуну подршку Срђану Шкору на предстојећим председничким изборима“ јер је у њему препознала „човека који се залаже за исте вредности којима је она окренута“.

„Промена целокупног политичког и вредносног система, владавина права и правде, борба против корупције на свим нивоима, супротстављање непотизму и страначком запошљавању, заустављање одласка младих из земље, повратак дијаспоре, спречавање отимања имовине, решавање питања украдених беба, промена скандалозног закона о реституцији“, навела је „Српска лига“ вредности за које се бори.

Основали су је, како је Српска лига навела, изворни власници, односно наследници, оних којима је комунистички режим отео имовину након Другог светског рата.

Како пише у саопштењу које је потписао председник удружења Владимир Лешић, „80.000 породица оштећених у процесу реституције већ деценијама трага за политичком опцијом која ће их пре свега разумети и саслушати“.

„У господину Шкору смо препознали искреност, а затим вољу и жељу да се укључи у исправљање једне од највећих историјских неправди која се десила нашем народу“, поручили су из „Српске лиге“ и позивали грађане да се „активно укључе у кампању како би заједничким снагама дошли до жељеног циља“.