Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ЗАПРЕТИО МИНИСТРУ: Среди адвокате или летиш из Владе!

0

selakovic-vucic

Министар правде Никола Селаковић добио је ултиматум од премијера Александра Вучића да до Нове године, реши проблем са адвокатима или да почне да купи ствари из кабинета!

Како “Ало!” незванично сазнаје од извора блиског министру, Селаковић је већ месецима у агонији, и то не само због последица које нерад адвоката има по друштво и правосуђе, већ и због чињенице да се налази између чекића и наковња!

– Речено му је да одблокира правосуђе до 1. јануара или више неће бити министар. Вучић је већ полудео од проблема у који су целу државу довели адвокати и наредио му је да стави тачку на то питање. Додуше, како ствари стоје чак и ако у томе некако успе, ипак од фебруара, када је планирана реконструкција Владе, неће више бити надлежан за правосуђе. Притисци се на њега врше већ неко време. До сад је три особе долазило у министартво и о свакој од њих се говорило као о будућем министру правде – каже наш извор и додаје да је Селаковић већ тотално погубио живце и да му је и самом мука од проблема са којима се суочава.

– Наравно, и Никола зна да неће бити избачен из Владе јер у СНС нема баш толико квалитетних кадрова за бацање, па се спекулише да би могао да дође на место Кори Удовчки, која такође није одрадила посао како треба и виђена је ван Владе после реконструкције – закључује наш саговорник.

Трагом ових информација контактирали смо са министром правде који је до закључења овог броја остао недоступан. Уместо њега, на питање да ли је тачно да му је мандат орочен до Нове године, одговорили су из Министартсва правде.

– Сада не можемо ништа да кажемо о томе. Чекамо да се заврши данашњи, шести по реду, састанак такозваног стручног тела сатављеног од представника адвоката и Министартва правде на коме ће се разговарати о изменама закона. После тога знаће се више о могућем прекиду протеста – речено нам је у том Министартву.

Иначе, нервоза је присутна и код самих адвоката који већ неко време показују приличну неслогу око наствка штрајка. Како сазнајемо, њихови представници су се умало потукли у кабинету министра правде, јер једни желе да терају до краја, док су други спремни за компримис. Тако Слободан Шошкић, председник Адвокатске коморе Београда каже да не зна шта је премијер Вучић одлучио, али је јасно да се јури крај године како би протест адвоката био завршен.

– Не жури се само Вучићу, журимо и ми адвокати. Сада се налазимо у таквој ситуацији која обећава могући расплет – каже Шошкић и додаје да може да испадне савим реално да 31. јануар буде крај протеста.

– Таква одлука могла би да се по хитном поступку провуче кроз парламент, јер трпе сви – правосуђе, грађани и адвокати – каже он. А за разлику од њега, Драгољуб Ђорђевић, председник Адвокатске коморе Србије показује више скепсе и тврди да ништа није готово док се не потпише.

– Да ли то мора да се заврши до краја године или не, ми не знамо, јер нисмо разговарали са премијером. Он то нама није рекао. Не могу да улазим у емотивни статус министра Селаковића, јер је то промењива категорија. Са њим је досад однос био „топло- хладно“ и због тога сам рекао да не желим да се виђам са њим због неџентлменског понашања – казао је он.

(АЛО)