Прочитај ми чланак

Србија треба да одустане од пута у ЕУ и прогласи политичку неутралност

0

nenad-popovic-1343071853-188969

Србија треба да одустане од пута у Европску унију и да прогласи политичку неутралност, истакао је потпредседник Скупштине Србије и Демократске странке Србије Ненад Поповић, на састанку у Москви са чланом врховног савета сверуске владајуће партије Јединствена Русија Константином Косачовим.

Поповић је рекао, преноси данас ДСС, да је то најбољи пут за очување изванредних политичких и економских односа са Русијом.

Према његовим речима, проглашење политичке неутралности гарант је очувања бесцаринског споразума са Русијом што је, највећа конкурентска предност Србије у односу на све земље у Европи.

Јединствена Русија ће наставити да пружа снажну подршку политици ДСС у погледу очувања Косова и Метохије у саставу Србије, као и развоја најбоље економске сарадње Србије са земљама евроазијског економског савеза, истакао је Косачов.

Косачов, који је и шеф државне агенције за међународну друштвену сарадњу „Росотрудничество“, навео је да је Русија спремна да подржи све иницијативе које доприносе развоју руско-српских односа.

То се односи, каже, не само у погледу политике и економије, него и у областима културе, науке, образовања и духовности.

Један од таквих пројеката, на којима заједнички раде ДСС и Јединствена Русија, је обнова Руског некропоља у Београду, истакао је Косачов.

(Фонет)