Прочитај ми чланак

СРБИ ВОЛЕ ОФИЦИРЕ Политичари у униформама лове гласове (Фото)

0

tomislav nikolic cetnicki vojvoda u uniformi

Ако је судити по понашању и некадашњих, али и данашњих државних званичника, униформе су изгледа нешто чему се не одолева тако лако. Било да је у питању војна, полицијска или пак ловачка, домаћи политичари се не либе да их обуку, ваљда да би се што боље уклопили у амбијент или у средину у коју иду и коју посећују.

Последњи такав пример је председник Србије Томислав Николић кога је домаћа јавност, можда по први пут, после одела, гуњева и пижама, видела и војничкој униформи.

aleksandar vulin u uniformi

За министра рада и социјалне политике Александра Вулина није непознаница да воли униформе, али изгледа више оне полицијске. Тачније, Вулину се највише допадају, а и “највише му иду уз тен”, оне које носе припадници Жандармерије. За разлику од њих, којима служба налаже да их носе, Вулина на то не тера нико, па је претпоставка да сматра да му добро стоје. 

Фото: Богдан Педовић

Фото: Богдан Педовић

Војничкој униформи није одолео ни бивши министар војни Драган Шутановац, који је за свог мандата имао варијације на “војну тему”, па је поред маскирне ветровке, био виђен и у пилотском оделу. Са пилотском кацигом, подразумева се у војном авиону.

Фото: прес служба председника Србије

Фото: прес служба председника Србије

И бившег председника Србије, и некдада давно такође министра одбране, домаћа јавност је могла видети у униформи, додуше не маскирној већ једнобојној у мирним тоновима, са ципелама готово идентичне боје.

kostunica sa kalasom

За разлику од свих њих, некадашњи председник Србије и лидер ДСС Војислав Коштуница ретко када је облачио војне и полицијске униформе.

Оно по чему се он издвојио и од некадашњих, али и актуелних политичара била је ловачка униформа.

(Блиц)