Прочитај ми чланак

Срби у Подгорици испред америчке амбасаде са поруком „Са Русијом до побједе“

0

robert zizic

На перформансу и пресу Српске листе пред амбасадом САД-а развијен је транспарент: ,,Са Русијом до побједе’’. Предсједник Политичког покрета Завјетници Роберт Жижић казао је да ће Српска листа, Завјетници и још неке партије и невладине организације ускоро формирати блок који ће тражити остваривање српских права у Црној Гори и безусловне интеграције са Русијом.

Он се осврнуо и на пресуду Хашког суда Радовану Караџићу и нагласио да присталице Српске листе, Завјетника и осталих патриотских организација, бившег лидера босанских Срба сматрају херојем.

,,Пресуђено је казном затвора од 40 година једном од најбољих синова Црне Горе, Радовану Караџићу, јунаку, витезу и заточенику Косовског завјета. Пресуда хероју који је живот заложио за Српство и слободу, написана је у Вашингтону. То што је изречена на дан када је почела агресија на Србију и Црну Гору најбоље објашњава зашто је мјера нашег националног понижења морала бити испоручење Слободана Милошевића Хашком трибуналу на Видовдан од стране тадашњег марионетског и издајничког режима у Београду. Циљ пресуде Радовану Караџићу је нестанак Републике Српске како би се наставио терор над свим земљама које чине слободни свијет, то јест како би се продужило глобално насиље са циљем комадања Русије’’, казао је Жижић и поручио:

,,Писци пресуде треба да знају – свак од нас је Радован Караџић, сви стојимо иза његовог дјела јер Радован Караџић не може бити спутан и не може умријети док последњи Србин живи.’’

На конференцији су САД оптужене као искључиви кривац за бомбардовање Србије и Црне Горе 1999. године.

,,Ово је адреса која је наредила убијање српске дјеце у Мурини. Њен пројектил је усмртио Милицу Ракић. Ова адреса је приморала Владу Црне Горе да призна лажну државу Косово и ова адреса и данас чини све да Косово више не буде српско. Зато смо данас овдје развили овај слободарски транспарент, са јасном поруком, у знак захвалности, али и позива моћној заштитници Русији да би ви и цјелокупна јавност имали поглед на двије суштинске ствари: зидине амбасаде којој дугујемо свој несрећни међународни положај и унутрашње сукобе, са једне стране, и позив историјском пријатељу да нас води до побједе, са друге стране’’, закључио је Жижић.

(Србин.инфо)