Прочитај ми чланак

Спрдају се са Србима у ЕУ парламенту: Пријем Србије у ЕУ одложити до 3000 године! (Видео)

0

Vilijam-Darmut-mouth-eu-inside-eu(Б92, фото: euinside.eu)

Желим да предложим да расправе о приступању Србије и Косова Унији буду одложене, не до априла 2013, већ до априла 3000. године – предложио Британац Вилијам Дармут.

Посланик Партије за независност Велике Британије Вилијам Дармут на седници Европског парламента “неслано” се нашалио на рачун Србије и Косова, предложивши да се расправа о приступању Србије Европској унији одложи за април 3000. године!

– Желим да предложим да расправе о приступању Србије и Косова ЕУ буду одложене, не до априла 2013, већ до априла 3000. године – рекао је уз осмех Дармут, за шта је добио скроман аплауз.

Председник Европског парламента Мартин Шулц одговорио је да је “временски оквир који је предложен прилично великодушан”, али да је Дармутов предлог ипак стигао касније него што је предвиђено процедурама.

– Требало је да предлог изнесете пре 16 часова како бисмо могли да га размотримо, тако да нам недостаје реалности у оба аспекта – рекао је, такође уз осмех, Шулц.

Британску независну партију предводи познати евроскептик Најџел Фериџ, а последња истраживања показују најбоље резултате у историји странке – тренутно имају подршку 17 одсто опредељених гласача и трећи су по снази, десет процената испод конзервативаца.

Подсетимо, ово није први пут да се европске интеграције Србије користе као предмет шале западних дипломата. Најтиражнији дански лист “Копенхаген пост”, цитирајући неименованог званичника Уније, у тексту који се бави препрекама које стоје на путу Србији ка ЕУ, навео је да ће “Србија ући у ЕУ за време председавања Турске”.

(Телеграф.рс / Извор: Б92)