Прочитај ми чланак

СОЦИОЛОГ БАКИЋ: Могуће још жешће дисциплиновање медија

0

cenzura6160_n

Социолог Јово Бакић изјавио је вечерас да би „дисциплиновање“ медија могло да буде „још жешће“ после данашњих избора, како се проблеми Србије буду заоштравали.

– Оваква апсолутна моћ и једна тежња једног човека да контролише средства масовног општења је прилично забрињавајућа појава – рекао је Бакић Телевизији Б92.

Бакић је подсетио да је председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница 2000. или 2001. године имао 75 одсто подршке, а његова странка је данас испод цензуса.

– То би требало да буде наравоученије и за ову власт. Ничија није горела до зоре – рекао је Бакић.

Аналитичар Драгомир Анђелковић рекао је да су сви медији пред претходне изборе, одржане 2012. године, објављивали „готово исто“, а да је пред ове изборе у медијима био заступљен шири спектар мишљења.

Српска напредна странка Александра Вучића је на данашњим изборима, по свим проценама изборних резултата, освојила апсолутну већину у Скупштини Србије и то ће бити други пут од увођења вишестраначког система 1990. да једна странка има већину у парламенту.

Први пут је такву већину у Скупштини имала Социјалистичка партија Србије пошто је, предвођена Слободаном Милошевићем, победила на првим вишестраначким изборима, децембра 1990.

(Бета)