Прочитај ми чланак

СНС скупља потписе у ЦРКВИ?! (ФОТО)

0

Симпатизери и активисти Српске напредне странке су потпуно изгубили компас, али и осећај за стид и срамоту. Јер, како другачије објаснити то што су напредњаци без имало блама у чачанском селу Заблаће скупљали потписе за председничке изборе - у дому цркве?!

На Фејсбук страници „Дневна доза просечног Чачанина“ осванула је фотографија из, како се наводи, дома цркве у Заблаћу, на којој се види да припадници СНС прикупљају потписе за кандидатуру Александра Вучића на предстојећим изборима, који се одржавају 3. априла.

 

Ентеријер просторије у којој се прикупљају потписи обилује иконама и црквеним предметима, па су напредњаци очигледно помислили да нема ничег нормалнијег и природнијег него скупљати потписе за изборе у црквеним просторијама.

Поставља се питање због чега је парох поменуте цркве дозволио да су унутар црквеног дома организује прикупљање потписа, што до сада није виђено на политичкој сцени и представља скандал епских намера? Изгледа да је црква резервисана само за оне који подржавају власт, као да није довољно то што је СНС ушао у сваку сферу живота људи, па је сада преузео и религијску.

Подсетимо, Председништво Српске напредне странке је данас „донело одлуку“ да Александар Вучић буде кандидат те странке на председничким изборима, а одмах након тога грађани су преплавили и општине и просторије странке да дају потпис. Режимски медији су извештавали да је реч о „спонтаној подршци“ Вучићу, и тиме по ко зна који пут извређали интелигенцију грађана.

Напредњаци су током прикупљања потписа за парламентарне изборе користили кафане као места окупљања, али нико није ни помислио да ће СНС нарушити неутралност цркве и организовати скупљање потписа унутар црквеног дома.