Прочитај ми чланак

СНС „реформе“: Скупите 100 сигурних гласова да добијате посао, a 30 да не изгубите?

0

SNS

Шеф одборничке групе Демократске странке (ДС) у Смедереву Андрија Павловић оптужио је данас Српску напредну странку (СНС) да уцењује грађане и од њих тражи да им обезбеде сигурне гласове на изборима, како би задржали или добили сталан посао.

„Грађани су уцењени: они који имају посао треба да обезбеде 30 сигурних гласова да не изгубе посао, они који раде на одређено време по јавним предузећима да би добили решење на неодређено треба да обезбеде 50 сигурних гласова“, изјавио је за Андрија Павловић.

Он је навео и да је грађанима обећан посао после избора, ако пре тога осигурају 100 гласова. Павловић који је претходној локалној влади био шеф кабинета градоначелника Предрага Умичевића (ДС) и касније његов помоћник, прецизирао је да су „сви ти људи који морају да обезбеде 30, 50 или 100 сигурних гласова, прво су позивани да се одуже СНС-у“, којој је у јуну 2013. пришла градоначелница Јасна Аврамовић.

Он је навео пример јавног предузећа Комуналац, које је доласком Јасне Аврамовић на место градоначелника, подељено на четири предузећа и тако створена прилика, како је истакао, да се запосле они који обезбеђују гласове.

„Идеја о раздвајању Комуналца на четири фирме била је одлична јер су план разрадили стручњаци, али је реализација била лоша јер су поделу спровели политичари, који су четири предузећа доживели као своје феуде који служе да се одуже гласачима и партијским
радницима“, рекао је Павловић.

Он је истакао да је Комуналац имао секторе који су добро пословали и њих је требало издвојити да би напредовали, и секторе које је требало другачије конципирати због губитака.

После поделе Комуналца на четири фирме губици су се у свим целинама, за кратко време, учетворостручили и премашили 42 милиона динара па ће сада исти политичари да раде на спајању тих фирми у једну.

 

(Бета)