Прочитај ми чланак

СНС РАСПОДЕЛА БУЏЕТА У БГД: Гроцкој-400 милиона, опозиционом Н. Београду само 4!

0

Град Београд је за 2019. издвојио нови буџет за 17 општина. А да ли ће се тај новац равномерно слити у општинске касе? Председник општине Нови Београд Александар Шапић је на Твитеру објавио табелу на којој се види да је градска власт направила велику разлику.

Док је већини општина буџет повећан од 130 до 400 милиона динара, општине Стари град и Нови Београд су добиле свега осмину од те суме.

Извор: Твитер

На новогодишњој расвети градска власт не штеди. Међутим, када су у питању поједини општински буџети, није широке руке. О томе сведочи табела коју је објавио председник општине Нови Београд Александар Шапић. На њој се види да су све општине којима руководи Српска напредна странка добиле и до 400 милиона динара, док су општине Стари град и Нови Београд добиле између четри и по и пет милиона динара.

„Мислим да ниједан Новобеограђанин није заслужио да га било ко на овај начин доводи у овакву ситуацију само зато што ја нисам саставни део неке власти. Ја мислим да ово није добро, нема везе, данас сам ја, сутра ће бити неко други, ако се будемо сви понашали „око за око и зуб за зуб“, ту нема краја. Једноставно, мислим да смо отишли предалеко, пошто на три милијарде и на 30 одсто повећања да општина Нови Београд не добије ништа практично“, наводи Александар Шапић, председник општине Нови Београд.

„Ово је класичан политички криминал, где кажњавају све који немају Српску напредну странку у власти. Јако је мало тих слободних тачака у Београду и у Србији и то је класичан њихов начин да казне и грађане и власт коју су бирали грађани“, каже Марко Бастаћ, председник општине Стари град.

Први човек престонице Зоран Радојичић за Н1 каже да буџет никада није био већи и да је за општине издвојено 12,9 милијарди динара. На питање због чега су две општине добиле мање новца, Радојчић констатује да су сви добили исто.

Радојичић: Трудили смо се, и тим који је радио, да то равномерно распоредимо, а о детаљима ћете све сутра на Скупштини.

Н1: Није равномерно. Општине Стари град и Нови Београд су добиле само четири милиона, а све остале између 130 и 400 милиона, то је велика разлика, због чега?

Радојичић: Кажем вам – најважније је да је буџет никада већи и да је развојни.

Н1: Које ви детаље као градоначелник имате, због чега је донета одлука?

Радојичић: Сутра ћемо вам све објаснити, хвала вам најлепше.

Н1: Можемо ли данас да добијемо?

Радојичић: Сутра ћу вам све рећи.

Н1: Је л’ то можда нека казна за опозиционе општине, због чега су добиле тако мали знос?

Радојичић: Никад, не, таман посла, таман посла.

Председник општине Стари град Марко Бастаћ каже да су обећања градоначелника празна:

„Сутра не очекујем никакав одговор од градоначелника, јер он не зна ко је састављао овај буџет и он не зна ништа о буџету”.

А детаљи, по ставкама, биће познати у петак – за када је заказана седница Скупштине града на чијем је дневном реду буџет за 2019. годину.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!