Прочитај ми чланак

СНС притиска спортске клубове да дођу на митинг: Схватите ово као клупску обавезу!

0

Међу Крагујевчанима кружи преписка из вибер групе спортског клуба америчког фудбала “Дивљи вепрови” у којој се позивају спортисти да се добровољно пријаве за одлазак на СНС митинг у Београду 26. маја. У поруци се каже “неколико нас мора да се појави тамо”, као и да им је "наређено" да иду и да је одлазак на минтинг “у интересу тима, како би могли да захтевају нешто у будућности”.

У поруци се каже “неколико нас мора да се појави тамо”, као и да им је „наређено“ да иду и да је одлазак на минтинг “у интересу тима, како би могли да захтевају нешто у будућности”.

Политички притисци на запослене у јавним предузећима одавно су јавна тајна, а сада су испливали и докази да се по истом принципу уцењују и спортски клубови.

Нова.рс дошла је до преписке из вибер групе крагујевачког клуба америчког фудбала, а аутентичност нам је потврдила једна мајка, чије је дете добило ову поруку.

Она нам је узнемирено рекла да је овај позив “врхунац безобразлука”, да је њено дете малолетно и да га “ни у лудилу неће пустити да иде на митинг”.

У поруци која је прослеђена спортистима америчког фудбала, наводи се да им је “наређено” да пошаљу своје чланове на митинг, као и да они нису једини крагујевачки клуб коме је испостављен такав захтев, те да се то тражи од свих градских клубова.

 

“Браћо, да ли има заинтересованих да иду на овај скуп у Београд следећег петка? Ја знам да није нико одушевљен тиме, али схватите најозбиљније то, јер мора нас неколико да се појави тамо. Морамо да предамо списак људи који ће да иду, јер нам је тако наређено.

Схватите то као клупску обавезу, јер нажалост то је у интересу нашег тима, да би могли да захтевамо нешто у будућности и да нам не би укинули и ово мало средстава што нам дају.

Наравно, клуб ће да вам покрије све трошкове, а сви који су у могућности, поготово млађи играчи, који немају много обавеза, нека ми се јаве, да одрадимо то. Није ово први пут да смо тако нешто морали да урадимо, јер су нам Вепрови најбитнији.

Свим спортским клубовима у Крагујевцу је исто речено и верујте ми, схватите ово озбиљно и јавите ми се.

То је следећи петак. Клуб даје преко свега и по 2.000 динара. Одвезете се за БГ бусом, само се распитајте кад је повратак и идите негде изблејите док траје митинг и назад кући.

Чак мислим и да тамо добијате 1.000-2.000 преко, али нисам сигуран.

Ко хоће да заради дневницу солидну и изблеји у БГ нека се јави. Самим тим помажете клубу, јер неко мора да оде. Ако имате неког другара ван клуба да хоће исто, може”, стоји у преписци ове вибер групе, у којој је обелодањено докле иду размере СНС притисака и уцена.