Прочитај ми чланак

СНС НИШТА НЕ ПРЕПУШТА СЛУЧАЈУ,све су учинили да добију изборе са што већим утиском

0

Новинар "Блица" Ранко Пивљанин оценио је, кометаришући јучерашње изборе у пет општина, да СНС не препушта ништа случају и да је на тим изборима учињено све да се они добију са што већим утиском. То заправо показује потребу да се контролише свако место, додао је Пивљанин.

– Александар Вучић је био носилац свих тих листа, као што ће вероватно бити и у Београду, а прича о томе како не желе да запостављају мала места у Србији, сиромашна, заправо је то потреба да се конторлише свако место. Учињено је све да се ти избори добију и то са што већим утиском – рекао је Пивљанин гостујући јутрос у емисији Нови дан на телевизији Н1.

Пивљанин је оценио да је резултат СНС на јучерашњим изборима тако јак и зато што је алтернатива у виду опозиције слаба, контролисани су услови у којима се избори одржавају, медијска „тортура“ је велика, личност „главног човека“ који има највеће функције у земљи и моблизацијска снага водеће странке – све то кад се сабере добију се овакви резултати.

– То су ти резултати, ништа се не препушта случају – каже.

Опозиција дезорганизована

Према његовом мишљењу, опозиција је дезорганизована и нема инфраструктуру да учествује на локалним изборима у малим општинама, попут ових, али није добро што није учествовала.

– Ако су хтели да скрену пазњу, неучествовање на изборима је погубно… То је као са студентом који излази на испит – онај ко не изађе сигурно неће положити, онај који изађе макар има неку шансу – казао је.

Коментаришући инциденте који су пратили јучерашњи изборни дан, Пивљанин је рекао да чак и да их је било, резултати не би били другачији.

– Оно што онеспокојава јесте што се понављају приче о неидентифиокваним обезбеђењима која се не легитимишу, али имају права да легитимишу људе – додао је.

Политичка сцена као арена, и публика тражи „крв“

Друштво је подељено и то се спушта са врха, упозорава новинар. Општа је поларизација у друштву, од поделе на новинаре који су подобни и неподобни, до поделе у скупштини.

– Погубна је ова врста поларизације где се почињемо мрзети, сматрати непријатељима, то у најмању руку није добро – рекао је Повљанин.

Требало би да се догоди да се ДС врати у пуном капацитету, каже Пивљанин и додаје да би имао много тога да замери тој странци, али да је њен повратак потребан као „врста против тега“ јер не ваља да неко побеђује са 70 одсто.

– Са становишта друштва није добро да се дешава та врста поларизације, мирише на неку врсту једноумља, све и да су најпаметнији људи тамо окупљени – оцењује новинар „Блица“.

Пивљанин каже да се политичка сцена претворила у арену где чак и ми као публика, гласачи и симаптизери, тражимо „крв у арени и препуцавања“.

– То нажалост иде до мржње и квалификација да је неко непријатељ државе. То је проблем са тим једноумљем где једна партија добија 70, 80 одсто, јер она не може усисати све најбоље и, као што видимо, ова партија има проблема са кадровима – закључио је Пивљанин.