Прочитај ми чланак

СНС начелник комуналне милиције: Хапшен као навијач, мајка га поставила за шефа!

0

Новоименовани начелник Одељења комуналне милиције у Зрењанину Немања Малинић био је у групи навијача ухапшених после озлоглашене утакмице између репрезентација Италије и Србије 12. октобра 2010. у Ђенови, показало је истраживање VOICE-а.

Foto:N1

 

Према сазнањима Н1, оптужба против Малинића пред Вишим судом у Суботици тада је одбијена, а поступак је завршен ослобађајућом пресудом. Има ли онда препрека да некадашњи навијач постане први човек Зрењанина за увођење комуналног реда и мира?

После озлоглашене утакмице у Ђенови 2010. године, у групи навијача предвођених Иваном Богдановим који су ухапшени по повратку у Србију, био је и тада 27-огодишњи Немања Малинић. Једанаест година касније, Малинић постаје први човек зрењанинске комуналне милиције, открива новинар VOICE.

„По сајтовима је мало тих текстова из 2010. јер су били популарнији штампани медији, међутим нађе су по неки извор и оно што је добро за нас који се тиме бавимо и који то истражујемо је што су раније (пре Вучића) пунолетни ухапшени у медијима навођени под пуним именом презименом и годиштем, тако да је Малинић сигурно депортован из Италије и сигурно ухапшен на Келебији, ту нема спора, то сам проверио и у Зрењанинској полицији“, открива Дарко Шпер.

Малинић због недостатка доказа никада није осуђен, потврђено је за Н1 у Вишем суду у Суботици. То значи да формално-правне препреке за именовање на нову функцију – нема?!

Foto:N1

 

„Можда формално законски њега ништа не спречава, али свакако мислим да јавност теба да зна ко је начелник Зрењанинске комуналне милиције да је то један проблематичан лик који је био у тим круговима“, каже новинар VOICE-a.

Из кабинета градоначелника Зрењанина новинске наводе о Малинићевој прошлости одбацују као неистините и злонамерне манипулације.

„Немања Малинић се у тренутку избијања нереда налазио на потупно другој трибини стадиона, одакле је са другим, пристојним и истинским љубитељима фудбала, желео да навија за своју репрезентацију. За своју Србију“, саопштено је из града.

И у време када је у Италији навијао за Србију, Малинић је у градској управи био запослен годину дана, на управно-правним пословима (мајка му је и тада била утицајни кадар режима, па прелетела у СНС кад је дошао на власт). Септембра 2020. године постаје заменик секретара скупштине града, одакле недавно прелази на чело „комуналаца“.

На то место га, по закону, именује начелник градске управе, у овом случају Јасмина Малинић – то јест његова мајка.

Иако смо одговор града Зрењанина у вези са навијачком прошлошћу Малинића добили у року од неколико сати, одговор на два пута постављено питање о сукобу интереса нисмо добили ни после недељу дана.