Прочитај ми чланак

СНС користи годишњицу „Олује“ за митинг, приморава запослене да присуствују!

0

Годишњица "Олује", тужан дан за српски народ, обележава се 4. августа у насељу Бусије у општини Земун, а како јављају читаоци Директно, Српска напредна странка грађане приморава да присуствују овој манифестацији. На тај начин напредњачки лидер гази осећања оних који су страдали, прогнани са огњишта, користи њихове судбине, као и оне које су уцењени доласком да би му обезбедили аплауз и дивљење.

Манифестација сећања на жртве и прогнане у акцији „Олуја“ не треба да буде политички акт, то избеглице из Крајине не желе, а СНС управо то ради. Како грађани тврде, напредњаци од обележавања овог немилог догађаја прави митинг и људи из јавних предузећа присиљавају да буду у Бусијама.

– Радим у ЈКП „Београдски водовод“ и сви запослени су под страховитим притиском да се присуствује заказаном скупу. Сви ми који категорички одбијамо да се појавимо сутра, тренутно трпимо огроман притисак и претње због тога – наводи запослени који се јавио нашој редакцији јер сматра да ово „треба делити као доказ врхунског безобразлука и бахатости“.

Он додаје и да на митинг неће ићи по цену отказа, иако ради у фирми већ 25 година.

Аутобуси са запосленима ће, како каже, сутра у 15 часова кренути организовано из централе ЈКП „Београдски водовод и канализација“ прекопута Амбасаде Русије и из погона Душановац у Заплањској улици.

Иначе, Бусија је највеће избегличко насеље у Србији, удаљено 40-ак минута вожње од центра Београда, у коме живи више од 5.000 људи који су 1995. избегли из Хрватске и БиХ.