Прочитај ми чланак

СНС: Како је могуће да су сви осиромашили, а само Ђилас обогатио

0

Српска напредна странка одбацила је критике које је на рад Владе Србије изнео председник Демократске странке Драган Ђилас, и оптужила демократе да су се „годинама богатили на рачун грађана“ и „системски почистили државну касу“.

СНС у саопштењу пита Ђиласа „како има образа и смелости да оспорава рад садашње власти, када је странка чији је лидер, а до скора заменик председника, годинама девастирала Србију и богатила се на рачун грађана“.

„Систематски су почистили државну касу, а нису поштедели ни темеље на којима бисмо могли кућу поново да градимо“, наводи СНС, истакавши да даје „најдубљу и најискренију“ подршку влади и председнику Томиславу Николићу да од Србије створе уређену, модерну и поштену државу.

Напредњаци су оштро критиковали и рад Ђиласа као градоначелника Београда, уз оцену да ситуација у престоници никада није била гора.

Ђилас је раније данас критиковао рад Владе Србије, оценивши да је ситуација у држави лоша и да влада није постигла пуно резултата којима може да се похвали.

На почетку седнице Главног одбора ДС у Параћину, Ђилас је рекао да се ситуација у Србији није променила у последњих 14 дана – колико је прошло од изборне скупштине ДС и избора новог руководства – и да је ситуација лоша, а „по неким питањима још лошија“.

У реаговању на те ставове, СНС пита „како је могуће да су у Србији сви сиромашни, а да је једино Ђилас успео да се обогати и стекне фирме, агенције, виле, четвртину рекламног простора у јавном сервису и ко зна шта још“.

„Једино чиме се хвали јесте руковођење Београдом, а управо у главном граду ситуација никад није била гора захваљујући бизнисмену и менаџеру Ђиласу, који је ставио омчу око врата грађанима, задужујући нас кредитима које ће враћати и наши унуци“, наводи СНС.

Та странка оцењује – „да је истина оно што говори, Београђани би сада живели у бајци, а не у сивој свакодневици“, додавши да је „истина да, без камата на основу кредита који су подигнути од када је Ђилас градоначелник, Београђани дугују више од пола милијарде евра“.

СНС упозорава да „захваљујући неспособним партијски постављеним директорима јавних предузећа, који су једино умели да узимају новац за јавне набавке, сада огромном броју Београђана прете нова отпуштања“.

Напредњаци у саопштењу питају и зашто Ђилас никада није објаснио „како су увећаване фактуре код набавки радних машина за Београдски водовод и канализацију, колико је коштао мост преко Аде са приступним саобраћајницама, а колико одржавање шпанских трамваја“.

„Нисмо чули ни како је на реконструкцији Булевара краља Александра победила фирма која је понудила за трећину вишу цену, чиме су Београђани оштећени за 650 милиона динара, а камоли признање да има власништво у ‘Пресу'“, истиче СНС.

Та странка наводи да нас је „скандал са увођењем ‘Бус плуса’ и додатно уништавање Градског саобраћајног предузећа довео у ризик да у наредним годинама можда и не будемо имали градски превоз“. СНС указује и да су „за то време чак и сарадници Ђиласа успели себи да купе џипове који вреде више од плате коју за цео живот не може да заради грађанин наше државе“.

(Танјуг)