Прочитај ми чланак

СНП 1389 оптужује амбасадора Србије у Црној Гори за антисрпско деловање

0

Српски народни покрет 1389 ових дана износи читав низ оптужби на рачун амбасадора Србије у Црној Гори Зорана Бингулца. У тексту најновијег саопштења, које преносимо у целости, наводи се да је Бингулац помогао фабриковање афере ,,државни удар" у Црној Гори.

Омиљена пудлица из бокса Мила Ђукановића, наводни амбасадор Србије, Зоран Бингулац, реаговао је поводом саопштења нашег покрета у којег га аргументовано оптужујемо за нерад, колаборацију са мрзитељима Срба и апсолутну небригу за угрожене српске интересе. Силно увређени Бингулац, којег држава Србија годинама плаћа да би радио против ње (о осталим донаторима овај пут нећемо), успео је све у својој одбрани, осим да наведе иједно конкретно дело из описа његовог радног места, на нарочито осетљивој позицији на којој се налази.

Имајући у виду да нисмо злопамтила, амбасадору којег Срби називају БингЈУЛац би опростили и чињеницу да је, рецимо, 1997. године као истакнути љубитељ култа Мирјане Марковић, добио од фонда Дипос вилу од 200 квадрата на Дедињу – заборавили би и махинације које је испред те партије обављао као министар спорта и председник комисије за међуверске односе – све би прећутали, када би Бингулац био у стању да наведе само једну ствар коју је од именовања 2013. године па до данас урадио у интересу Србије и Срба, или макар против гажења њихових интереса.

1389 поново напомиње како је недопустиво да четири године дозвољавамо, гледамо, трпимо и коначно плаћамо бахаћење овог неспособног дипломате, који се у више наврата, а нарочито током фабриковања лажних сведока у монтираној афери „Државног удара“, стављао на располагање ДПС-у у антисрпској хистерији.

Много више од наводних аргумената у отвореном писму увређеног Бингулца, о његовом раду говоре ставови српских партија, српских културних и друштвених радника, представника медија и свих оних који су у Црној Гори данас угрожени само због своје националности, а које би Бингулац требао да брани, уместо што их продаје. Човек који има част, у таквој ситуацији, отишао би сам – човек који је Бингулац мора бити отеран. Верујемо да ће Србија што пре увидети потребу за таквим кораком, јер је то избор између националних потреба и потреба Бингулца. Једна од те две категорије обилато је намирена у претходне четири године.