Прочитај ми чланак

Смена на челу Српске листе: Златан Елек уместо Горана Ракића

0

Изборна скупштина партије изабрала је новог председника

На челу Српске листе убудуће ће бити др Златан Елек, одлучено је на изборној скупштини ове партије која је у току у северној Митровици.

Др Елек који је на позицију председника изабран једногласно, директор је КБС Косовска Митровица, и на месту председника ће заменити Горана Ракића.

Влада Србије је у мају 2020. именовала Елека за вршиоца дужности директора ове установе, а он је последњих месец дана истицао да због „терора косовског премијера Аљбина Куртија“ здравственим институцијама у већински српским областима прети „хуманитарна катастрофа“.

Српска листа је новог председника добила само неколико дана након што је досадашњи председник Ракић рекао да ће партија учествовати на ванредним локалним изборима у четири северне општине.

Изборној скупштини присуствују функционери Српске листе, као и представници те странке у Централној изборној комисији.

„Коссев“ преноси да још увек није познат комплетан дневни ред данашње седнице , али су медији у Приштини пре неколико дана први пут објавили да ће скупштина странке бити одржана данас, откривајући да се заправо очекује „преформатирање“ ове странке, односно кадровске промене на њеном врху.