Прочитај ми чланак

СЛУЖБА ТЕАТАР Јована: Од “немојте да вичете на мене”, до вечере са Вучићевом женом

0

Јована Јоксимовић, водитељка и новинарка Прве телевизије, усталасала је јавност у Србији због присне фотографије са Тамаром Вучић и Наташом Вулин, иначе супругом председника Александра Вучића и министра Александра Вулина - пре свега због статуса "независне и храбре новинарке", који се потенцира у српском друштву и медијима, али и због вишег тона који зна да покаже у интервјуима са актуелним председником Србије.

Фотографија која је објављена је наивним Србима отворила мало очи и делимично пољуљала статус који звезда Пинк, РТС и сада Прва јутарњег програма уважава.

На слици се могу видети насмејана Јована Јоксимовић, њен супруг Жељко Јоксимовић и Тамара Вучић, који су заједно били на вечери. Фотографија је, како каже корисник једног Твитер налога, првобитно објављена на Фејсбуку, а онда се проширила друштвеним мрежама. Са њима на вечери је и Наташа Вулин, супруга министра одбране Александра Вулина.

Због овога су поједини корисници Твитера кренули да сумњају у објективност поменуте новинарке, те је један део јавности наводио да сада постоји могућност да су њени интервјуи са Александром Вучићем потпуно исценирани. Иако је све на нивоу спекулација, а Јована Јоксимовић није одговорила на поруке и позиве портала Нова у вези ове теме, али подсетимо се неколико интригантних момената које је водитељка имала са председником државе током протеклих година.

ПОЧЕТАК ПРЕДСТАВЕ: “Немојте да вичете на мене”!

Она је у јануару 2015. одбрусила тадашњем премијеру, а садашњем председнику Вучићу који је повисио тон незадовољан питањем: “Немојте да вичете на мене”. Тада је још увек била на телевизији “Пинк”, а њен одговор у јавности је прихваћен као храбар потез новинарке која је била “нападнута” у сопственом студију од стране државног функционера.

Зато је промовисана као независна Пинк новинарка и у емисији Зорана Кесића „24 минута“, у којој је рекла да јој из кабинета Александра Вучића НИКАДА не стижу наручена питања и тим комплиментом у улози „нисам за Вучића“ на наступу код „антирежимског Кесића“ значајно подигла његов углед међу бирачима пошто не би њена изјава имала исти ефекат да је била на Пинк-у.

Можда и најупечатљивији интервју са Вучићем догодио се 29. марта ове године у јеку првог таласа пандемије коронавируса, када је народ „лудео од беса“ јер није било маски, дезинфекционих средстава, а било је полицијског часа и затварања народа на три дана.

Реченица која се, чини се, најчешће цитира из тог интервјуа јесте: „Ја Вас, председниче, ништа не разумем“, а водитељка ју је изрекла док је Вучић објашњавао шта подразумева пакет мера помоћи привреди и грађанима. Такође, остаће упамћено да је она покушала да сазна како би изгледао 24-часовни карантин, који је председник тада најавио као могућност, те га упитала о конференцији за новинаре на којој је грађанима поручивано да се не боје “најсмешнијег вируса”.

И подругљиво се насмешила на Вучићево урлањее „Имамо пара, имамо пара“!

Јоксимовић је у протеклих неколико година често интервјуисала Александра Вучића, углавном у јутарњим програмима које води заједно са колегом и кумом Срђаном Предојевићем (који осим као водитељ прима плату и у Контроли лета), али и у специјалним емисијама чији је била домаћин.

Након  дружења Јоване са првим дамама СНС Србије, народ се присетио и да је њен супруг Жељко активно подржавао ЈУЛ и све режиме до данас, да је Јована увек била на режимским телевизијима главна звезда, као и да брачни пар Јоксимовић на готово све приватне прославе обавезно зове и Чеду Јовановића (данас једног од највећих обожавалаца Александра Вучића) и Млађана Динкића (Вучићевог саветника за еконоимију).

Осим тога, у присним је односима и са Оливером Зекић, дугогодишњом блиском сарадницом Бебе Поповића (режисера свих представа Вучића и Мила) и председником РЕМ-а, која заједничке слике са Јованом потписује срцима и коментарима „моја Јована“.

Можда делује да су сви они у различитим странкама, али им је заједнички именитељ велико лично богатство у све сиромашнијој Србији и велика блискост типична за чланове исте фамилије…