Прочитај ми чланак

„СЛУЧАЈ САВАМАЛА“ ДС: Саслушати Вучића; СНС: ДС је трагична странка

0

Функционер ДС Балша Божовић запитао је данас, позивајући се на случај рушења у Савамали, шšта препоручује актуелног премијера за кандидовање на председничким изборима, а функционер СНС Владимир Орлић узвраћа да је ДС "трагична странка, сведена на испразно самољубље и необуздано рекламерство без садржаја".

– Они који су нам оставили пустош од државе, разорене институције и празну касу, данас бесне незадовољством свог личног неуспеха и неспособности, свесни да је данас баш све у држави боље од онога што су оставили. И да то Србија види и уважава, баш као и Европа и свет – рекао је Орлић у изјави медијима.

Бесправно порушене објекти у Савамалој због „Београда на води” (Фото: Н.С.)

Бесправно порушене објекти у Савамалој због „Београда на води” (Фото: Н.С.)

Он је, реагујући на изјаву Божовића, навео да док се та странка и Божовић баве јаловим саопштењима по задатку и сами са собом „се питају“ у мрачном подруму свог изборног штаба, Србија обележава Дан државности, поносна што с правом може да каже да данас има државу.

– Ту државу није градило жуто предузеће, већ Александар Вучић и СНС – подвукао је Орлић и додао да се тим резултатима не парира „политиком злобног добацивања: за то су потребни већи рад и бољи резултати“.

Божовић: Тужилаштво да саслуша Вучића поводом Савамале

Председник београдског одбора Демократске странке (ДС) Балша Божовић позвао је данас тужилаштво да хитно саслуша председника Владе Србије и кандидата за председника Александра Вучића поводом случаја рушења у београдској четврти Савамала.

– Рушење у Савамали не може да се заврши на оптужби премијера „о комплетним идиотима из врха градске власти“ нити на најави краја политичке каријере градоначелника Београда Синише Малог – навео је Божовић у писаној изјави и оценио да тужилаштво ћути већ десет месеци под очигледним политичким притиском.

Говорећи о најављеној Вучићевој кандидатури за председника Србије, Божовић је запитао шта је то што би требало да га кандидује за првог човека државе.

– Да ли треба да га кандидује кршење закона, прикривање кривичних дела, урушавање институција или пак поштовање владавине права? Нека Александар Вучић сам одлучи какву Србију оставља будућем председнику Србије – навео је он.