Прочитај ми чланак

„СЛОВЕНСКО БРАСТВО”: Да се обједине сви Србо-Словени у једну снажну заједницу

0

Политичка организација "СЛОВЕНСКО БРАТСТВО" је прва права политичка организација која ће се залагати за очување највиших државних интереса, Србин.инфо је рекао лидер тог братства, Вук М. Ђуричић.

– Основна разлика наше и других политичких организација огледа се у томе што се неће енергија расипати на неистомишљенике, већ ћемо се залагати за сабирање браће и сестара у овим турбулентним временима. Ово је минимум који се очекује од нове и полетне снаге, какве смо ми, на политичкој сцени Србије, рекао је још Ђуричић.

Први човек Словенског браства је истакао да своје место под сунцем на политичком небу Србије могу наћи само организације чија су вредности изнад краткотрајних, себичних, уско-партијских и личних интереса. Затим је још за наш портал додао:

– Слоага Срба, не само у Србији, него на свим просторима, а превасходно на оним просторима у којима су Срби од вајкада чинили већинско становништво, је циљ због чега је настало Словенско браство. Но, због  вековних страдања, геополитичких дешавања, религијских ратова данас многи Срби су заборавили своје порекло и своје корене. Зато је „Словенско братство“ формирано са циљем да обједини све  Србе-Словене у једну снажну заједницу која ће деловати на овим просторима.