Прочитај ми чланак

СЛОБОДАРСКО ЛИЦЕ НОВОГ САДА: Истина о „Шетњи за Русију“ (ФОТО)

0

obraz nasi novi sad narod

Поводом злонамерног извештавања појединих медија, познатих по својој антисрпској и антируској пропаганди, који су најгрубљим неистинама оклеветали синоћни скуп „Шетња за Русију“ у Новом Саду, покрети Образ и Наши сматрају за своју дужост да обавесте јавност о следећем:

1. Током скупа и шетње улицама Новог Сада није се десио ни најмањи изгред; напротив, све је протекло у савршеном реду и миру, због чега су и припадници МУП-а одали признање организаторима.

obraz nasi novi sad narod2

2. Све остале измишљотине НАТО-пропагандиста, који чак и Христов монограм — познат и као Крст Светог Цара Константина — и српског двоглавог белог орла са крстом и оцилима проглашавају за „фашистичка и нацистичка обележја“, јесу подле клевете које најоштрије осуђујемо.

obraz nasi novi sad gazenje grba turskog2

3. Једини симболи зла који су се синоћ могли видети били су грб Ратног ваздухопловства Турске и застава антисрпске и антируске странке ЛСВ Ненада Чанка, који су послужили окупљеним грађанима као отирач за ноге.

4. Бесомучни напади Ненада Чанка, Бориса Тадића, Чедомира Јовановића и осталих НАТО-лобиста на организаторе и учеснике „Шетње за Русију“ на најбољи начин сведоче да су српски родољуби ударили у осиње гнездо политичко-мафијашке агентуре која има задатак да удаљи Србију од Русије и гурне је у потпуну пропаст.

obraz nasi novi sad poruka sa rusijom do pobede

СЛОБОДАРСКО ЛИЦЕ НОВОГ САДА

Припадници Образа, Наших и других родољубивих организација одржали су синоћ у Новом Саду скуп под називом „Шетња за Русију“, којим су изразили подршку Русији у борби против светске осовине зла, а такође су обележили и 97. годишњицу присаједињења Бачке, Баната, Барање и Срема Краљевини Србији.

Окупљени грађани су носили заставе Србије, Русије и Доњецке Народне Републике, транспаренте „Са Русијом до победе“ и „Слава Српској Војводини“, као и обележја родољубивих организација. Ношени су и плакати са ликом председника Русије Владимира Путина и са натписом „Са Русијом до победе“ на 12 светских језика.

Учесници скупа су се најпре окупили код споменика Јовану Јовановићу Змају, где су се присутнима обратили Иван Ивановић, председник СНП Наши, новинар Томислав Ловрековић и Младен Обрадовић, председник Покрета Образ. Газећи по грбу Ратног ваздухопловства Турске, говорници су осудили мучки напад турске авијације на руски „Сухој 24“ у Сирији и убиство једног руског пилота и једног специјалца из тима за спасавање.

obraz nasi novi sad

Иван Ивановић је истакао да српски родољуби пружају пуну подршку Русији и Владимиру Путину и да неће дозволити Александру Вучићу да Србију уведе у НАТО.

Томислав Ловрековић се, упркос хладном и ветровитом времену, скинуо у мајицу са натписом „Вучићу педеру“, због које је недавно прекинуто његово гостовање на новосадској телевизији „Канал 9“, и још једном изразио противљење издајничком режиму који Србију гура у пропаст.

nenad-canak-13681

ЧАНАК: Доказано да је ЛСВ најдоследнији борац против фашизма

На улицама Новог Сада, главног града Војводине дефинитивно је показано и доказано да је ЛСВ најдоследнији и најпринципијелнији борац против фашизма, неонацизма и свих екстремизама и мржњи у Новом Саду и Војводини.

То ласкаво признање лично су нам уручили припадници најразличитијих групација друштвеног талога и фашистичког олоша газећи пред вратима наше Лиге нашу, лигашку, заставу.

Нису отишли негде другде. Нису закуцали ни на једна друга врата јер добро знају да је ЛСВ права адреса где ће наћи оне који ће им се сигурно увек супротставити и сигурно их зауставити у њиховим монструозним наумима.

Газили су нашу заставу и тиме показали шта највише мрзе и чега се највише боје.
Али никада наш барјак не могу облатити њихове батинашке чизме. Он се може упрљати само ако сами одустанемо од својих уверења, одустанемо од борбе и одустанемо од Војводине.

А то се не може десити. Дићи ћемо високо своју заставу и под њу позвати све који су привржени миру, толеранцији и разумевању према различитостима.

И победићемо.

Смрт фашизму!

Младен Обрадовић је подсетио да је Русија искрени пријатељ и поуздан савезник, коме Срби дугују своју слободу. Без пресудне помоћи Русије у устанцима и ослободилачким ратовима, а посебно без огромне жртве Светог Цара Николаја II Романова, који је 1914. ушао у рат да би спасао Србију и српски народ, и који је 1916. платио западним савезницима да би пребацили измучену српску војску из Албаније на Крф, данас не би било ни Срба, ни Србије, ни Војводине. Стога је наша дужност да Русији будемо вечито захвално и да јој пружимо подршку када год је потребно, нарочито сада, када се бори против удружених насртаја НАТО-а и исламиста.

Након говора, окупљени су упалили летеће лампионе у бојама руске и српске заставе, са натписом „Са Русијом до победе“ на 12 светских језика, и симболично их послали у небо као поруку читавом свету.

Потом је одржана шетња улицама Новог Сада, током које су грађани клицали Србији, Русији и Косову и певали родољубиве песме.

obraz nasi novi sad lsv zastava
Скуп је завршен испред седишта озлоглашене антисрпске и антируске странке, Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка, где су демонстранти изгазили заставу ЛСВ-а и поручили да сепаратизам и србомржња неће проћи.

Извор: СП Образ, ЛСВ, СРБИН.ИНФО