Прочитај ми чланак

СЛАВЉЕ у Подгорици, народ на улици, славило се и у Косовској Митровици (ВИДЕО)

0

Грађани Црне Горе окупили су се испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици како би прославили резултате парламентарних избора одржаних у недељу.

Уз сирене аутомобила и упаљене бакље чуло се је скандирање „Не дамо светиње“, и „Црна Гора и Србија – то је једна фамилија“, „Косово је срце Србије“.

С првим информацијама сат времена након затварања биралишта у Црној Гори, започело се са слављем у Косовској Митровици, пише КосСев.

Возила са упаљеним сиренама, у више њих и српске заставе, прво појединачно, а потом и у више групица, вечерас кружи градом. Такође, више ватромета је испаљено, од којих један у близини градског храма Св. Димитрије, додуше и најкраћи, али се чуло и ватрено оружје, укључујући и рафалну паљбу.

Како пише КосСев, на улицама се може чути, у мањим групама окупљених људи, махом младих, скандирање „Мило лопове“, подижу се три прста, и атмосфера је на појединим деловима улица весела.

Присутан је већи број полицајаца на самом кружном току у центру града, који апелују на грађане да се врате у своје куће.

Иначе, у Косовској Митровици је на снази забрана кретања од 22:30 услед пандемије коронавируса.