Прочитај ми чланак

Скупштински конобар премештен због чорбе

0

skupstina-srbije2

Имам високо мишљење о кафе куварицама и конобарима. Какво ви мишљење имате о конобарима показали сте пре неки дан када сте конобара из Скупштине Србије истерали с посла и оставили без хлеба зато што ваша звезда у успону није била задовољна како је услужује. Погледајте како се односите према запосленима у овој Скупштини. То је огледало бахатости и диктатуре. Тако се диктатура манифестује, када вам конобари сметају у парламенту – поручио је са скупштинске говорнице посланицима Српске напредне странке Срђан Миливојевић, посланик ДС.

Повод за овакво обраћање напредњацима било је премештање дугогодишњег конобара Божидара Јекића из скупштинског ресторана у Клуб посланика. Посланици опозиције, али и владајућих странака тврде да је разлог за ово премештање Јекића са једног на друго радно место био његов неспоразум са једном од посланица Српске напредне странке.

„Уместо наручене супе у скупштинском ресторану Јекић је посланици напредњака донео чорбу, због чега је она одмах негодовала и затражила да јој се наручено јело одмах донесе. Није јој се допала ни Јекићева исприка да мора да разнесе остале поруџбине, па ће грешка бити исправљена. Посланица СНС тражила је интервенцију шефа скупштинског ресторана, али се ипак определила да „правду“ затражи од директора Управе за заједничке послове републичких органа. Епилог је да је Јекић по хитном поступку из скупштинског ресторана, где је провео низ година, премештен у Клуб посланика“, истичу посланици и додају да је Јекић био познат по свом опуштеном и непосредном понашању које понекад није пријало, али да су га сви прихватали таквог.

Да је случај Јекић остао усамљен, вероватно се у парламенту међу посланицима о томе не би толико ни причало, али је премештање Драгана Јовановића са места референта у скупштинској служби протокола у сектор чистачица, такође по хитном поступку, изазвао додатну пажњу. Њему је са 1,90 смањен коефицијент плате на један, иако није далеко од пензије.

Јовановићу се, како сазнајемо, на терет ставља да је за четворо посланика променио резервацију за Туркиш ерлајнз за пут у Баку, иако то није у опису његовог посла. Да авио-резервације нису део његовог задужења објаснио је и сам Јовановић посланици СНС која је на томе инсистирала. На његово образложење да се тим послом бави његова колегиница Маја Драшкић, посланица СНС, која је требало да путује у Баку прошлог четвртка, одговорила је да је то њена наредба, да не прихвата одбијање и да резервација мора бити промењена. Јовановић је зато из посланичког клуба СНС успео да помери авио-резервацију са преподнева на поподне, за 6. октобар. Посланици су отпутовали, али се испоставило да је промена резервације за бизнис класу носила и доплату.

Јовановић јуче није желео да коментарише премештај на ниже радно место, како не би погоршао свој ионако тежак положај.

 

Бабић (СНС): Нико није остао без хлеба

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС, негирао је оптужбе опозиције да се посланици напредњака према запосленима у парламенту понашају бахато, напомињући да ће тражити одговорност Срђана Миливојевића за лаж коју је изрекао са скупштинске говорнице да је неки конобар остао без посла. „Премештај тих људи на друга радна места питања су за Секретаријат Народне скупштине и Управу за заједничке послове Владе Србије, јер целокупан персонал који ради у ресторану припада заједничким службама. Но, не видим шта је ту страшно и театрално, што је мени драги конобар Божа Бркица премештен на можда елитније место у Клуб посланика на Дедињу, где долази велики број страних делегација, чланови владе. Не одлази се на елитније место по казни због чорбе, како то тврди Холмс Срђан Миливојевић. Нико значи није остао без посла и парчета хлеба, али се питам да ли ће посланици ДС и Драган Ђилас одговарати због најбестиднијих лажи које износе. Морају, јер не може да се изрекне лаж и пређе преко тога – каже Бабић, а на констатацију да Јекић није желео премештај на то елитније место, шеф посланичке групе СНС каже да се не могу испуњавати лични афинитети. Он није желео да коментарише премештај Драгана Јовановића на ниже радно место са смањеном платом, нити удео посланика напредњака у том догађају.

 

(Данас)