Прочитај ми чланак

Скупштина: Живковић – Вучић да објасни народу зашто Србији прети агресија НАТО

0

Председник Нове странке и посланик у Скупштини Србије, Зоран Живковић изјавио је данас да се у Предлогу стратегије одбране Србије наводи да се не може у потпуности искључити могућност оружане агресије на Србију и упитао зашто је то тако и шта то ради државни врх.

Он је новинарима у Скупштини Србије казао да је Србија окружена чланицама НАТО-а или државама-кандидатима за птијем у ту организацију, те зато Србији претња може бити једино НАТО.

„Зашто ми страхујемо од напада НАТО пакта, шта се то код нас дешава због чега грађани треба да страхују од оружаног напада и шта је то што политички врх ради да може да доведе Србију до тога да буде нападнута од НАТО пакта?“, питао је Живковић председника Србије Александра Вучића.

Он је указао да су све набавке наоружања биле обављене без стратегије која ће тек 24. децембра бити на дневном реду парламента.

„Од суштинске важности је рећи да су све недавне набавке оружја учињене без икаквог плана, тако што ‘неки Вучић куцне у хеликоптер и каже да је то добро’ „, рекао је Живковић.

Живковић, је данас, говорећи о одлуци Сената Београдског универзитета да се одузме докторат министру финансија Синиши Малом, оценио да Мали мора бити хитно смењен јер је „доказани лопов“.

Живковић је новинарима у Скупштини Србије казао да је тачно да министар може да буде неко ко нема ни основну школу, али је истакао да министар не може да буде „неко ко лаже и краде“.

Поводом почетка изградње ауто-пута, „Моравског коридора“, за који се тврди да ће бити „дигитални“, Живковић је рекао да то „не постоји нигде у свету, нити ће постојати“.

„Панои за обавештавање на ауто-путевима већ постоје, и то на оним путевима које је још Тито градио. Дигитално не постоји“, рекао је Живковић.

Навео је да сада „тај Моравски коридор кошта 745 милиона евра, што значи да ће за пар година градње доћи и до милијарде. То је најскупљи ауто-пут у равници у историји човечанства“, рекао је Живковић.

Он је навео да ће, ако не због „Крушика“, афере „Хеликоптер“ или нечег трећег, Вучић, Зорана Михајловић, Ана Брнабић, Зоран Бабић и још неки око њих, бити осуђени на казну затвора управо због „дигиталног Коридора“.

Живковић је рекао да је поднео кривичне пријаве против председника Србије Александра Вучића, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и његовог оца Бранка, на основу исказа које је дао узбуњивач из „Куршика“ Александар Обрадовић.

„Позивам надлежне правосудне органе који прекосутра одлучују о притвору узбуњивача из ‘Крушика’, да одреде притвор Вучићу, оцу и сину Стефановићу и бившем директору Крушика (Младену Петковићу), против којих сам на основу исказа Александра Обрадовића поднео кривичну пријаву, а да њему притвор укину“, рекао је Живковић.

Оценио је да Обрадовић „после овога што се десило, треба да буде ослобођен и да у најкраћем року буде изабран за директора ‘Крушика’, јер онај ко је открио највећу превару у том пословању у историји, то и заслужује“.