Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА СРБИЈЕ: „Улазак Двери – симбол смене генерација“

0

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је да улазак тог покрета у Скупштину означава смену политичке генерације у Србији након 26 година владавине истих.

„Покрет Двери ће у скупштину донети критички однос према Европској унији, противљење уласку Србије у НAТО, као и залагање за сарадњу са Русијом“, рекао је Обрадовић након што су се чланови тог покрета помолили у Цркви Светог Марка пред долазак на конститутивну седницу Скупштине Србије.

Посланици новог скупштинског сазива су се по први пут окупили на конститутивној седници Скупштине Србије. Нови посланици су почели да стижу око 9ч, а испред Скупштине Србије дочекао их је црвени тепих и постројена Гарда ВС.

Обрадовић је додао и да ће се тај покрет у скупштини бавити борбом против беле куге, породичном политиком и подршком домаћој привреди.

„Ми ћемо се залагати за испитивање порекла имовине политичара од 1990. године, као и за повећање пензија“, казао је он.

Српска напредна странка заједно са коалиционим партнерима у новом скупштинском сазиву има 131 од 250 посланика, коалиција СПС-ЈС 29 посланика, Српска радикална странка 22, Покрет Доста је било и Демократска странка по 16, СДС-ЛДП-ЛСВ 13 и ДСС-Двери по 13 мандата.