Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА СРБИЈЕ – ДСС: Вучићу само у оквиру Устава Србије могуће је решење за КиМ

0

Према речима лидера Демократске странке Србије Милоша Јовановића, ни ДСС неће учествовати на седници посвеченој Косову и Метохији.

Конференцију за штампу је искористио да би, како је рекао још једном поновили став да се дијалог не може водити, као што се ни решење не може тражити ван оквира Устава и Резолуције 12 44.

Јовановић је подсетио да ДС С има план од пет тачака за КиМ, који каже да се има шта радити и ако преговори застану, а то је реафирмисање Резолуција 1244.

Тврди и да се Резолуција односи на Србију, а не на сада већ непостојећу државну заједницу Србије и Црне Горе.

Демократска странка Србије уверена је да постоји потреба за озбиљном расправом, како у Народној скупштини тако и у јавној сфери уопште, а која би водила постизању друштвеног консензуса о Косову и Метохији. Такве расправе до сада нажалост није било и ту чињеницу не може да промени најављена скупштинска расправа која се одржава једном у шест година.

„Уколико власт одустане од политике разграничења и изјавама и деловањем престане да гази Устав, спремни смо да у некој будућој расправи, која ће се одвијати како у НСРС – где јој је место, као и у масовним медијима – где јој је такође место, учествујемо на темељу Устава и Резолуције 1244 СБУН, без обзира на политичке разлике. Вођени начелом “што је добро за Србију, добро је и за Демократску странку Србије” никада нећемо државу оставити на цедилу, али ни учествовати у триковима који треба да заташкају њено разбијање,” подвучено је на конференцији за новинаре ДСС, у Скупштини Србије.

 

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!