Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА – СРАМОТА: Скандал потреса Србију, а министар се прави блесав!? (ВИДЕО)

0

У уторак, 17. септембра, током 18-ог ванредног заседањам у 11-ом сазиву Народне скупштине Републике Србије, опозициони посланик, Ђорђе Вукадиновић, је поставио посланичко питање у вези скандала који тресе Србију - присиљавање наставника, по школама Србије, да ботују за СНС-СПС владајући режим.

Између осталог, том прилоком посланик Вукадиновић је рекао:

„Имам једно питање. Пошто претпостављам да ће господин Шарчевић моћи да га шире образложи, тиче се ове информације да је у гимназији у Белој Цркви, једна односно две професорице су остале без посла због тога што је од њих тражено да, цитирам: „Ботују за владајућу странку“, да је то био услов који им је постављен, да су условљене да иду код председника општине и да се договоре о томе, да ли да преведем ту ружну реч, „ботовање“, да у слободно време, односно ван радног времена се баве писањем по друштвеним мрежама у прилог владајуће странке.

То су страховито тешке оптужбе и које задиру, иако делује ситно у односу на све оно чиме се ми бавимо и што нас окружује и што се свакодневно дешава, али овде имамо црно на бело. Имамо особу, тачније две особе које су такву оптужбу изнеле и имамо чак и бившег директора који је потврдио да је таквих притисака било.

Дакле, мислим да је Министарство просвете, односно господин Шарчевић, обавезно ако то већ није учинило, наглашавам ако то већ није учинило, да најхитније истражи случај и саопшти резултате да ли је то тачно и да, како бих рекао, предузму одговарајуће мере уколико је то тачно. Уколико није, да се јавно то саопшти. Мислим да има основа чак и за интервенцијом МУП уколико су те оптужбе тачне да су неке професорице, ту се помињу њихова имена, енглеског и математике, добиле отказ, није им је продужен радни однос иако постоји потреба за њиховим занимањима, односно за њиховим ангажманом због тога што је тражено да се баве лобирањем или „ботовањем“ или агитовањем за владајућу странку.

Хвала.”

Нажалост, посланик Ђорђе Вукадиновић, од министра Младена Шарчевића није добио никакав одговор на постављено питање у вези присиљавање наставникаи професора да ботују за владајући режим.