Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА Слободне Србије – Клизимо ка белоруском сценарију (ВИДЕО)

0

На конференције за медије Скупштине Слободне Србије академик Душан Теодоровић истакао је да су избори пратиле бројне неправилности, као и Гебелсовска пропаганда, те да зато Скупштина Србије има исти легитимитет као и Скупштина Слободне Србије.

Сматра да би они као требало да постану саговорници Европске уније, с обзиром да је Србија кандидат за чланство у истој. “Ми желимо да буде кров, који ће се борити за лепшу и другачију Србију.“ – истакао је Теодоровић и додао да види два смера у којима би Скупштина Слободне Србије могла да иде, а то су законодавна и пружање отпора аутократском режиму Александра Вучића кроз разне форме грађанске непослушности.

Саво Манојловић, члан организационог одбора Скупштине Слободне Србије, истакао да су се све опозиционе листе које су изашле на изборе међусобно оптуживале да им је власт сакупљала потписе. “Желимо да формирамо тело где ће се изражавати различита мишљења и ставови, као и различите идеје.“ – истакао је Манојловић.

Драган Клеут демантовао је излагање министра пољопривреде Недимовића по питању рода пшенице за ову годину, који је Недимовић окарактерисао као рекордан. Клеут наводи да је род опао за 40 посто, и да та изјава представља подршку монополизације тржишта житарица која постоји дуги низ година. “Ми немамо слободно тржиште и промет житарица су преузели пар монополских олигарха, а наше решење као Савета за пољопривреду Скупштине Слободне Србије ће бити покушај да имамо реалне берзанске сцене као што су у Паризу, Будимпешти и у осталим светским берзама где нису умањене цене наших производа.“ – наводи Клеут и додаје да све то уз смањење субвенција, укидање регреса на гориво ломљење кичме српском сељаку. Поручује Недимовићу да презиме промени у Пинокио јер су сељаци доведени у ситуацију да не могу да плаћају основне потребе.

Манојловић додаје да конститутивна седница Скупштине Слободне Србије би требало да се деси до краја септембра месеца, али да ће пратити епидемиолошку ситуацију и мере.

Активисти Скупштине слободне Србије током конференције за новинаре испред Филозофског факултета истакли су транспаренте на којим пише „51,1 %“, што представља број грађана који је бојкотовао парламентарне изборе и који „нема глас у Скупштини“.