Прочитај ми чланак

Скупштина – послушајте: Посланица Николић очитала лекцију за уџбенике напредњацима

0

Током рада Скупштине Србије опозициони посланици Српске радикална странке (СРС) су оштро критиковали рад посланика режимских странака - СНС и СПС.

Том приликом обраћање народне посланице Весна Николић-Вукајловић, које преносимо у целости, поготово је био упечатљив:

„Пошто је СНС и владајућа коалиција, пошто су они творци неба и земље, пошто они заустављају и пуштају кишу, пошто они могу да изазову помрачење сунца, помрачење месеца и све остало и њихови доктори и наука су увели један нови систем вредности у овој земљи и тај нови систем вредности у овој земљи треба специјално да се анализира, специјално светски стручњаци би требали овај систем вредности да ставе у озбиљно разматрање.

У овом систему вредности за ове четири године од како смо у овом сазиву, ви сте одрадили много добре ствари за земљу Србију, како колективно тако и за сваког грађанина појединачно. Тако да сте у минималну раде о закону и од ње направили максималну цену рада, тако сте одредили цену радног места у ЕПС-у, тако су утериваче дугова претворили у извршитеље, тако сте учинили појединце најбогатијим појединцима који могу да газе по сиротињи, тако сте Законом о пореклу имовине аболирали све оне који истински треба да одговарају за крађу и пропаст ове земље, они су сада вама ваши саветници, тако сте борце претворили у социјалу, јер социјала је нешто већа него 7.000 динара, а борцима сте дали 7.000 динара, тако сте мигранте претворили у раднике, а наше раднике претварате у исељенике, тако сте наш буџет који се пуни од пореских обвезника отворили и дали странцима и то зовете страним директним инвестицијама. Тако да сте ви одрадили нешто што нема нигде на свету и оно што треба озбиљно да се стави у анализу и да, кажем, светски стручњаци о овоме озбиљно разматрају.


Оно што је најцрње јесте, пошто нисте имали одакле да препишете, ово сте све испреписивали из ЕУ и ово је цена европског пута сви ови закони које сам сада набројала и СРС четири године говори о овим законима да не додирују јавност у правом смислу, да праве велику штету грађанима и вама то није вредело причати, ви сте отишли корак даље и на крају сте одредили цену новорођеног детета у Србији. Значи, цена новорођеног детета од 1970. до 2013. године, дали сте и то ђутуре одокативно, од 1.000 до 10.000 евра зависно кобајаги од душевног бола, ако ћемо сада да одређујемо цену душевног бола, оног ко је лишен породичног живота.

Пошто сте ви разорили породичан живот са свим овим законима које сам сада набројала, ви сте дужни свим грађанима који нису припадници вашег режима не само по 10.000 евра него много више за душевну бол за живот у Србији, јер стварно живот у Србији боли, а овај закон да повучете из процедуре.”