Прочитај ми чланак

Скупштина: Палма преклиње ‘жуту’ Чомићку да га спаси од Ђиласа! (ВИДЕО)

0

Шеф посланичке групе Јединствене Србије (ЈС) Драган Марковић Палма први је у Скупштини Србије реаговао на представљање два закона, о забрани дискриминације и родној равноправности – и то оценом да је лажно оптужен од стране лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, али је министарка Гордана Чомић поручила да његов случај није и неће коментарисати.

Марковић је у свом излагању поновио да је лажно оптужен да су жене у Јагодини, наводно, морале да се „друже“ са њим како би дошле до посла, а министарку за људска и мањиска права и друштвени дијалог Гордану Чомић неколико пута је питао о пријави за насиље у породици против Драгана Ђиласа.

Чомић, међутим, није одступала од тога да се не упушта у коментарисање, како је више пута истакла, „истражних, полицијских или судских поступака“.

„О вашем случају нећу говорити, јер то је владавина права“, поновила је неколико пута Чомић, подсећајући да етички кодекс Владе Србије забрањује члановима Владе да коментаришу истражне, полицијске или судске поступке.

„Немам намеру да коментаришем ни случајеве у којима су донете пресуде“, рекла је Чомић и оценила да „сви морамо да знамо шта се сме, а шта не сме када сте изабрано или постављено лице“.