Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА – Кнежевић открио народу: Чарапе Ђукановића скупље него плате лекара!

0

- Јуче да није био премијерски сат, мислили би да је овдје доша Алан Форд, који је саопштио нову економску политику у име ЦГ, а то је боље немати него имати, на начин што је објаснио, зашто бисмо давали свима по рецепту ДФ-а, по 220 евра, па да то потроше за недељу дана, кад могу да немају ни то, казао је 30. априла у свом обраћању у црногорској скупштини посланик Демократског фронта (ДФ) и председник Демократске народне партије, Милан Кнежевић.

А затим је додао:

– Марковић је нама јуче објаснио да је боље да немамо ништа, него да имамо, па да потрошимо, и да опет немамо ништа, истакао је Кнежевић, па подвукао:

– Изгледа је љепше живјети у ништавилу, него да мало имамо као неки. Ја хоћу да вам ухватим абер, а не муштулук. Црна Гора је банкротирала, казао је Кнежевић.

– Чим је јуче Душко Марковић рекао, да ћемо се вратити педесет година уназад, и ја бих волио да се вратимо уназад. Душко Марковић би имао 12 година, Мило Ђукановић 10 година, ја не бих био рођен, а на власти би били они које сте ви срушили у АБ револуцији, јер су појели два јагњета на Жабљаку, а ови што су појели народ, ником ништа, осврнуо се Кнежевић на изјаву Душка Марковића.

– Тетка градоначелника Подгорице Ивана Вуковића предводила је онај аплауз у Никшићу, нагласио је Кнежевић, и казао да желим да пита оне медицинске сестре, знају ли, да су оном којем су аплаудирали има скупље чарапе, него што су њихове плате, и да једна гума мајбаха вриједи више него све њихове гарсоњере и станови, и подруми.

– Пошто сте били под маскама, жао ми је што тетка Ивана Вуковића, није смогла снаге да пита Мила Ђукановића, да ли медицинске сестре могу да дођу до нивоа благајнице ДПС Милке Вујовић, кључарке и трезорке Мила Ђукановића.

Кнежевић је потом поновио шта све Вујовић посједује у свом власништву, и како је навео, позвао медицинске сестре које су аплаудирале да чују, шта све има Милка Вујовић.

Кнежевић је такође оцијенио, да кад је Марковић говорио о недостатку средстава у буџету, требало је да каже да ће се Милки Вујовић одузети имовина, пошто ће посланицима се смањити зараде, што је поздравио и казао да тако треба, али да треба одузети профит Волију, Лаковићу, ЕПЦГ.

На крају своје дискусије, Кнежевић се осврнуо на поспрдне алузије на рачун Србије, за које је оцијенио да су се чуле и од премијера Марковића.

– Чуле су се неке поспрдне алузије на рачун Србије, и до премијера Марковића, и неких посланика. Србија је уложила у своју економију 4 милијарде, свим грађанима је дала по 100 евра, и доћи ће вријеме, кад ћете молити Србију, да вам купи ЕПЦГ и Луку Бар и Жељезницу и цијелу инфраструктуру, јер ће из читаве ове кризе Србија изаћи као регионални, не тигар, као ваш тигар на папиру, или офарбана мачка, већ као регионални лав, поручио је Кнежевић.

А у наставку видео прилога можете погледати и шта је на поменутој седници црногорског парламента рекао о положају медицинара у Црној Гори, народни посланик опозиционог савеза, Демократског фронта и из редова Покрета за промјене, проф др Бранко Радуловић.