Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА ЦГ Срби поручили Милу: Да се избројимо, па ком опанци, ком обојци! ВИДЕО

0

Скупштини Црне Горе присуствовао је и председник Мило Ђукановић, који је опет рекао да Српске православне цркве није било у Црној Гори до 1918 године, већ је постојала само ЦПЦ и да у правном систему Црне Горе до 1918. не постоји акт којим је другачије дефинисана имовина Цркве, него је као државна дата на употребу Цркви и нико не може да је прода без сагласности државе.

Након тога за реч су се јавили народни посланици, Милан Кнежевић – председник Демократске народне партије и Бранко Радуловић, потпреседник Покрета за промене.

„Прави православци, видимо се у Никшићу у девет сати испред Цркве Светог Василија Острошкога, слава му и милост, да бранимо светост!”, позвао је Радуловић позивајући сав православни свет Црне Горе да се у што већем броју одазове позиву Митрополита Амфилохија на свецрквени сабор у суботу 21 децембра, поводом понижавајућих и дискриминаторних одредби Предлога закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница у Црној Гори.

„Заборављате на све часне и поштене антифашисте који неће да пристану да им Ђукановић скраја и исправља историју по својим мерилима. Значи, 1987. године сте их сменили зато што су појели јагњад, а сада их прослављају они који поједоше народ! Мртав ладан, поједе народ, саопшти нисте мој ниво и оде у сумрак као Док Холидеј. И мисли да ће то Црна Гора да мирно посматра и мисли да ће он моћи да држи придике, држи лекције и да заради са аплаузом?!“

Потом је поручио…

„Мало му је (Милу) што је покрао све живо, већ је сада кренуо и на Цркву мислећи да ћемо ми мирно посматрати док нам шаље поруку да неће да одступи! Е, нећемо да одступимо ни ми! Него ћемо на челу са нашим митрополитом Амфилохијем и нашим епископима, да пружимо отпор, јер није горе било ни нашим прецима под Арсенијем Чарнојевићем када смо морали да се селимо. Али, пре него што морамо да се селимо, вала ћемо да се избројимо, па да видом ком опанци, а ком обојци!”, поручио је у име Срба у Црној Гори је лидер ДНП и народни посланик Милан Кнежевић.