Прочитај ми чланак

Скупштина – афера Крушик: Министар спреман да иде на полиграф и да оде из Србије!

0

Током Пете седници Другог редовног заседања Скупштине Србије, у уторак, 12.11.2019. водила се занимљива расправа између опозиционе народне посланице Вјерице Радете, из Српске радикалне странке, (СРС), и министра унутрашњих послова Србије, Небојше Стефановића, у вези афере Крушик, односно нелегалне трговине српског оружја за коју је оптужен отац српског министра полиције.

Између осталог Радета је том приликом рекла:

„Појавила се у јавности прича да је „Крушик“ продавао оружје испод цене, да је та приватна фирма која је продавала оружје уместо „Крушика“, да се вишеструко обогатила, да је „Крушик“ доведен на ивицу пропасти. Ви сте из власти покушали то некако, рекла бих, прилично незграпно да скренете са озбиљног објашњења те теме зато што се тиме бави не знам нека Мариника, итд. Нас, свакако, не можете сврставати у ту групу политичара.

Ми само желимо, да ради јавности, ради „Крушика“, ради запослених у „Крушику“, на крају крајева и ради вас, министре, пошто се помиње ваш отац као неко ко је запослен у тој приватној фирми, да изађете са свим детаљима. Знате, није одговор само да кажете – Мој отац није сувласник фирме. Па, можда није и не говоримо сад о томе, говоримо о томе да сте и сами рекли да јесте запослен у тој фирми или је рекао Александар Вучић. Добро. Хајде, ево, надам се да ћете одговорити на то, свеједно.

Ако је заиста тачно све ово што је тај Александар Обрадовић изнео у јавност или чак део тога, онда свакако да надлежно тужилаштво и те како овде има посла. И не може се, ко год да је тај Александар Обрадовић, не може се сматрати да је он одао пословну или државну тајну ако је изнео нека сазнања из фирме у којој је био запослен, поготово ако је изнео и одређене податке којим оно што говори заправо аргументује.

Знате, ако је неко директор годинама у „Крушику“ па таман кад се појавила ова афера тај као велики специјалиста оде у неку другу наменску индустрију сама та чињеница некако упозорава да можда има истине у ономе што се у јавности износе као докази.”

Након обраћања Вјерице Радете министру, за реч се јавио и сам Небојша Стефановић:

„Ја хоћу да се обратим јавности, управо по свим тим питањима који се тичу сумњи на могућ сукоб интереса, на могућу трговину утицајем, све оно што су, оно што ја препознајем као озбиљне оптужбе, ја нисам неозбиљан човек, дакле, никад у животу нисам позвао никога, баш никога из „Наменске индустрије“ да му кажем – е, види, прими овог на састанак. Све дозволе које су стизале у МУП, уредно даване државним субјектима у трептају ока, све у складу са законом и прописима, баш зато што хоћемо да покажемо одговорност према држави.

На крају крајева, нека то ураде, ја хоћу да то кажем због своје савести, због оног у шта ја верујем, а нека то ураде и државни органи, нека то уради тужилац, нека то уради Агенција за борбу против корупције, нека покажу људима све, нека испитају све, и ко је где запослен, и где ради, и где не ради, и какве везе има, и да ли нема, да ли је једно од тих предузећа икада пословало са државом, под којим условима, кад, од када, кад су први уговори.

Та фирма о којој се прича постоји од деведесете године, од деведесете године. Министарство Вука Јеремића је уредно давало сваки пут сагласност за извоз наоружања, као и сва друга министарства у том ланцу у време кад су неки други били на власти и тада је то било супер, после 2000. године не ваља.

Ја тог човека, иначе, никад у животу нисам видео, не знам како изгледа уопште. И ја сам спреман за све ово што кажем да идем на полиграф у сваком тренутку и ако треба не на наш, на страни, јер ја, стварно, у томе ни на који ружан начин нисам учествовао. А, све се чини да би се покрило фактички, да се кад радите нешто добро, кад унапређујете рад МУП-а, не ваља, треба да се пласира нешто зато што то неком не одговара. Кад иду неки политички избори, дајте, упрљајте неког да не би могао да ми одговори или да га држите стално у тој врсти приче.

Ја нећу да себи дозволим, нити ћу да дозволим неком другом да износи лажи ни о мени, ни о члановима моје породице. Ја ћу да се за то обратим суду. Тужићу сваког ко то буде износио у јавности, апсолутно, и гонићу га да покажем народу за све те који то тврде да су лажови.

То сам чуо и од многих људи и у овој сали када се лагало о њима, да су се увек трудили да то поправе и да покажу да овако нешто неће да трпе и апсолутно их подржавам, кад неко лаже о вама, морате да се супротставите, напросто, не треба да оставите лаж да остане лаж.”

А шта су током ове раправе још рекли министар Стефановић и народни посланик Радета погледајте у видео клипу горе, па сами о свему донесите суд.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!