Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА А. Шешељ о великој превари: Нападају Србе, а од државе добили милијарде

0

- Доналда Трампа је подржао и Владимир Путин. Зато су и српски радикали позвали Србе у САД да гласају за Трампа.

Ово за „Србин инфо“ поручује Александар Шешељ, народни посланик СРС и истиче да и даље постоји сукоб између дубоке државе и администрације Доналда Трампа.

– Постоји интересна групација која финансира НВО свуда у свету, па и у Србији. Једна од њих је Антифа. Влада Републике Србије у сваком буџету издваја 10 милијарди динара, које треба доделити тим невладиним организацијама. Део пара, додуше, оде на финансирање СПЦ, Олимпијског комитета, Матице српске и слично, али велики део пара оде Хелсиншком одбору, Женама у црном…

Исте те НВО организују некакве фестивале где у сред Београда поручују како су Срби нападали Албанке по Косову и Метохији.

Зато смо предложили закон, по угледу на Русију, да такве НВО не сме да буду финансиране од стране државе, нарочито јер се већ финансирају из иностранства. Како може једна НВО да организује преговоре између власти и опозиције – поставља питање Шешељ.

Он истиче да Европску унију не занима демократија у Србији све док власт и опозиција раде у њеном интересу и спроводе политику „Европа нема алтернативу“.

– Ми сматрамо да Србији није место у ЕУ. Ништа се неће лоше десити Србији ако одустане од ЕУ. Геополитичка ситуација се променила у свету. Ово више нису деведесете – каже Шешељ.

Он подсећа да је власт боље третирала мигранте него своје грађане који раде у иностранству.

– Режим је Србе који долазе из иностранства оптужио да су криви за корону. Крију се напади миграната на грађане Србије. Наравно, нисмо ми ксенофоби и треба свакоме помоћи. Пре свега им треба помоћи да оду у ЕУ, а у исто време треба затворити границе за нови неконтролисани улазак миграната – нагласио је наш саговорник.

Шешељ је прокоментарисао и случај укидања Десанке Максимовић у школским уџбеницима.

– Да се јавност није дигла, то би им и прошло. Министар Шарчевић је 21. априла потписао укидање Десанке Максимовић, а сада се под притиском јавности куне да она никада неће бити избачена из програма.

Наши уџбеници се штампају у Хрватској, а власници тих издавачких кућа су финансијери ХДЗ-а. Онда можемо у тим књигама да прочитамо да је данак у крви био супер, да је у средњем веку Србија била државица, а Хрватска велика земља и слично – објашњава Шешељ.

Шта је још наш саговорник изјавио, погледајте и послушајте у видео прилогу.