Прочитај ми чланак

ШКОРО: Ови, што би да јуре по улици, не долазе на протесте! (ВИДЕО)

0

У емисији “Недеља понедељком” која се емитује уживо сваког понедељка на каналу ХелмЦаста гост је био новинар Срђан Шкоро.

Шкоро је истакао да је успех грађанских протеста то што трају годину дана, али да И власт и један део опозиције “чине све да обесмисле бојкот И ударају са свих стана на Савез за Србију”.

“Проблем је што многи седе на друштвеним мрежама И тамо најављују како би они јурили по улицама на твитеру И фејсбуку. Они што то најављују , на протестима се не појављују уопште”, рекао је Шкоро.

Он је додао да “све афере показују да је власт у терминалној фази И да јој се ближи крај”.

“Оно што је већи проблем од смене овог накарадног система пуног афера ко ће после њих доћи И да ли ће ти људи бити спремни да се обрачунају са лажним дипломама , силним аферама, да поставе границу И промене систем. Само тако ми можемо да вратимо државу И институције”, истакао је Шкоро.

Шкоро је оценио да је власт “начета изнутра” И да су тако заправо испливале И афере као што су “Kрушик “ И “Јовањица “ које би , према његовим речима “још прошле године била заустављене само једним позивом”.

Он је рекао да је “ сада све изувено из ципела” И да су афере с лажним дипломама достигле кулминацију.

“Осим овог најбољег студента у новијој историји Правног факултета, скоро цео врх власти има купљене дипломе И докторате. Па имате чак И Јелену Триван која је плагирала Бошка Обрадовића. Не разумем зашто им је то требало. Шта је следеће да купе да буду академици? И невероватно је да наша академска јавност, представници Академије наука нико није скочио И рекао – доста људи, ово више не може. Али то се није десило , јер ви имате академике који раде на Мегатренду И који су увезани са целим тим системом. И нико неће да реагује из себичних И личних разлога, ту капљу неке паре”, рекао је Шкоро.

Аутори И водитељи емисије “Недеља понедељком” Оливера Миливојчевић И Марко Столица.