Прочитај ми чланак

Шаровић и Шкоро излепили Председништво доказима Вучићеве издаје и криминала

0

Председник покрета „Љубав, вера, нада“ Немања Шаровић изјавио је данас да тек треба да буде одлучено да ли ће изаћи на нове београдске изборе, али додао да се лично противи широким коалицијама.

Шаровић је, на заједничкој конференцији за новинаре са оснивачем покрета „Побуна“ Срђаном Шкором у Београду, рекао да је њихова идеја да се окупе људи који се „до сада нису обрукали“. Они су данас извели перформанс испред Председништва Србије.

„Наша је идеја да окупимо људе који се до сада нису обрукали, који су показали да нису привесци ни једне ни друге стране и да видимо да кандидујемо не само људе, него да кажемо да су ово вредности иза којих ми стојимо“, рекао је он.

План је, како је додао, да се да кратак и јасан програм, како би грађани знали за кога гласају и како после избора не би могло да дође до изношења различитих ставова.

„Лично сам против тих широких коалиција, јер показало је време у претходних 20-ак година да се ту увек гласа за мачку у џаку и да грађани никада не добију оно за шта су гласали“, навео је Шаровић.

Оценио је да се у медијима мора отворити простор онима који никада нису сарађивали са председником Србије Александром Вучићем и да би то повећало број изашлих бирача, који су настројени патриотски и национално, као и да је то једини начин који може донети промену.

„Ви имате две групације које су на својим позицијама дебело ушанчене. Потребно је нешто ново, јер ако су са једне стране Вучић и Несторовић, а са друге стране коалиције НАДА и Србија против насиља, јасно је да само на десној страни може доћи до неких промена које би довеле до пада режима Александра Вучића у Београду“, казао је Шаровић.

Оснивач покрета „Побуна“ Срђан Шкоро оценио је да су грађани жељни једне другачије понуде и другачијег приступа политици.

„Да се људи коначно организују и да схвате да овако више не може. Вучић влада више него Слободан Милошевић. Јако је тешко објаснити било коме да они који су против њега сваки пут изгубе изборе. Нека тактика мора да се мења“, рекао је Шкоро.

Оценио је да је потребно променити људе и понуду, а тим људима дозволити да дођу до медија и искажу своје мишљење о одређеним темама.

Шкоро је навео и да би требало тражити поништавање свих избора, укључујући парламентарне и председничке.

„Јер, дозвољавати Вучићу да наредне три четири године ради ово, па додадно још под шифром Ескпа опљачка ову земљу и овај народ, је заиста недопустивно“, оценио је Шкоро.

Та два покрета данас су код зграде Председништва поставила изложбу, на којој су представили декларацију коју је Вучић потписао на недавно одржаном самиту „Украјина-Југоисточна Европа“ у Тирани, као и фотографије сусрета Вучића са председником Украјине Володимиром Зеленским, премијером Албаније Едијем Рамом, премијером Хрватске Андрејем Пленковићем и, према Шаровићевим речима, „другим традиционалним српским пријатељима“.

Шаровић је навео да, иако је Вучић покушао да све то представи као континуитет војне и политичке неутралности Србије, „потпуно јасно да се режим Вучића определио“.

Навео је да „десетине хиљада“ артиљеријских граната из српске наменске индустрије завршавају у Украјини и да је тиме Србија „у потпуности стала на једну страну у том ратном сукобу“.

„Невероватно је да председник Србије потписује декларацију у којој тврди да је Крим Украјина, али у исто време не сме да помене да је Косово и Метохија Србија. Невероватно је да прича о руској агресији на Украјину и обећава послератну обнову, а да не помене ни једног тренутка НАТО агресију на тадашњу СР Југославију и ратне репарације које би Србија морала имати“, казао је Шаровић.

Према његовим речима, Вучић се хвалио да је неко ко се највише пута састао са руским председником Владимиром Путином, али се само у последњих годину дана осам пута састао са председником Украјине Володимиром Зеленским.

Додао је да Вучић има право да води такву политику, али да нема право да „лаже и обмањује народ“ о неутралности и пријатељству са Русијом, а да истовремено „снабдева Украјину оружјем и тврди да је специјална војна операција ничим изазвана агресија Русије на једну независну државу“.

Шаровић је упитао и какав ће утицај на међународни положај и суверенитет Србије имати таква спољна политика.