Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНО: 10 милиона динара из буџета за „СНС сендвиче“

0

Намирнице и хигијенски производи намењени за 5.000 пакета који ће бити подељени сигурним гласачима Српске напредсне странке у наредних неколико дана, смештено је у ноћи између петка и суботе у простор базена младеновачког СРЦ „Љубомир Ивановић Геџа“, наведено је у саопштењу Покрета Кључ промена.

– Захваљујући инсајдерским информацијама, дошли смо и до фотографија оригиналних докумената о тајној седници Већа на којој је ова одлука донета, као и спецификација свих производа у овој набавци која је све само не јавна, наводе из Покрета.

Десет милиона динара из буџетске резерве (око два одсто укупног годишњег буџета општине) опредељено је још „далеког“ 18. јануара, а у суботу у касним вечерњим сатима, након сазнања да су сва три улаза у магацински простор затворена и да се добро чувају, активисти су успели да начине и снимке спорне робе.

Одборници Скупштине ГО Младеновац, макар они опозициони, ништа нису знали о овом изненадном утрошку, а пред саму Скупштину као институцију ово важно питање о трошењу великих средства пред саме изборе није ни дошло на одлучивање. Потпуно је јасно да су средства опредељена дискреционо и нелегитимно, стога захтевамо одговоре надлежних. Грађани Младеновца, али и целог Београда чији је део – морају да знају зашто и где њихов заједнички буџетски новац завршава. Оно што је најстрашније – питање је шта се дешава у других 16 београдских општина, будући да је младеновачки случај вероватно само кап у мору оваквих потеза, наглашавају они.

„На овај начин директно су угрожена сва демократска и изборна начела, а легитимност предстојећих избора доведена у питање. Против овакве бахатости можемо се изборити на два начина, а најбоље је комбиновати их – герилски, тако што ћемо сваки сличан срамотни чин документовати и износити пред јавност, уз потенцијално жртвовање чак и сопствене безбедности или масовним гласањем – већ 4. марта, како би понедељак ујутру дочекали уз олакшање да се овако бескрупулозна куповина гласова више никада неће дешавати“, наводе у саопштењу.