Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Србија се повлачи са војних вежби с Русијом и Белорусијом!

0

Влада Србије на данашњој седници је донела одлуку којом се замрзавају све војне вежбе и активности са свим партнерима, потврђено је за Б92.нет.

„Република Србија се налази под страшним и незаслуженим притисцима ЕУ. Притисци који немају никаквог смисла и нису утемељени у нашим одлукама и нашим поступцима, па чак ни у реалности. Резултат су хистерије које одређују политичке одлуке и правце великих моћних земаља“, каже министар Александар Вулин и додаје:

„Од нас се тражи да по цену напуштања наше европске будућности и по цену још већих притисака на нашу политику и на наш народ на КиМ и Републици Српској напустимо планиране војне вежбе са Белорусијом.“

Како даље наводи, одлуком Скупштине Србије ми смо војно неутрална земља и како би сачували ту позицију, и избегли, или бар умањили последице појачаних напада на нашу земљу, нашу политику и нашу економију Влада је на данашној седници донела одлуку да се у наредних 6 месеци прекине са свим војним вежбама и свим активностима са свим партнерима.

“У наредном периоду нећемо учествовати у било каквим вежбама или војним активностима ни са НАТО, ни са ОДКБ, ни са Русијом, САД, Кином, ЕУ, ни са истоком, ни са западом”, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

Он је навео да ће наше учешће у мировним операцијама бити посебно размотрено и према потреби суспендовано.