Прочитај ми чланак

СИРИЈА: Зваћемо Русе у помоћ ако нам буде требало

0
SIRIJA RAT

Помоћ Русије за сада само стратешка фото: Ројтерс

Сиријски министар спољних послова Валид ал Муалем рекао је да ће његова земља, уколико се за то укаже потреба, захтевати да се руске снаге боре поред њихових, али је негирао да тренутно има руских војника на терену.

– Нема заједничких акција на терену са руским војницима, али ако дође до такве потребе, размотрићемо и затражити – рекао је Муалем државним медијима.

Према његовим речима, иако су сиријске снаге до сада биле у стању да се саме боре, постоји потреба за врхунским наоружањем за борбу против побуњеника.

– До сада је сиријска војска могла да се бори сама. Потребно нам је још муниције и квалитетног наоружања да би се супроставили квалитетном оружју терористичких групација – навео је он.

Муалем је истакао да је руска војна подршка до сада била ограничена на испоруке оружја и обуку са новим наоружањем, додајући да су везе између Москве и Дамаска стратешке.

Руска Влада данас је саопштила да је циљ војне подршке Дамаску борба против тероризма, очување државности Сирије и спречавање „потпуне катастрофе“ у региону.

Извор: Срна