Прочитај ми чланак

Шири се Патриотски блок: Двери, ДЈБ и Здрава Србија праве коалицију?

0

Више партија десне оријентације разговара о могућој предизборној коалицији, а лист Политика у данашњем броју наводи да је једна од опција уједињење покрета Двери са већ склопљеном коалицијом покрета Доста је било (ДЈБ) и Здравом Србијом (ЗС).

Председник ДЈБ Саша Радуловић рекао је за Политику да без обзира на велике политичке разлике међу сродним партијама, ако успеју да постигну консензус, могу да добију изборе.

Он је додао да тај покрет већ ради на формирању суверенистичке опозиционе колоне, а да су прихватљиви сви који у својим програмима садрже борбу против промене Устава Србије, против „ковид аусвајса“, против субвенција странцима и за очување Косова и Метохије и Републике Српске.

Лидер Двери Бошко Обрадовић казао је да подржава обједињавање партија на десном политичком спектру и додао да тај покрет одавно инсистира на укрупњавању и јединственој опозиционој изборној листи свих родољуба која би била алтернатива за све оне бираче који „нису ни за садашњу власт, ни за повратак на бивши режим“.

„Разговарамо са више нестраначких патриотских, суверенистичких и антиглобалистичких организација о прављењу једног таквог патриотског блока, који би чинили нови људи за промену система“, рекао је Обрадовић.

Политика наводи, иако без званичне потврде, да покрет Заветници тежи самосталном изласку, док је заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ потврдио том листу да ће радикали самостално изаћи на изборе.