Прочитај ми чланак

Сими Спасићу од градоначелнице Ниша канцеларија у центру града

0

Додела у закуп канцеларије у центру Града Удружењу које води осуђени силоватељ и СНС промотер Сима Спасић, последња је бесрамност Драгане Сотировски којом је по ко зна који пут понизила Нишлије и Град у коме је постављена за градоначелницу. Поред Симе Спасића част да овако помпезно добије на употребу јавни простор од нишке власти имао је још само Миша Вацић.

Да подсетимо Нишлије да је Градска организација Двери Ниш последњег дана 2020.год.  градоначелници Драгани Сотировски доделила награду Гран при бешчашћа за прошлу годину. Доделом канцеларије ноторном и гротескном насилнику, гђа Сотировски је већ сада, у мају месецу обезбедила себи још једну годишњу награду без конкуренције. Ово последње понижење Нишлија долази након бројних изјава Драгане Сотировски које сведоче о удвориштву републичкој власти и потпуној некомпетентности локалне власти којој припада. У круг оваквих свакако спада и изјава о „тајанственом инвеститору“ за кога читав Ниш зна ко је, као и да је и у Белорусији добијао земљиште на поклон за  мегаломанске пројекте који су остајали недовршени.

У исту категорију улази и предизборна најава изградње спалионице чија се цена не зна, али се зна да ће бити плаћена прескупим кредитом узетог од кинеске Ексим банке за посао без међународног тендера. Спалионица ће се по тој изјави изградити на нишкој депонији, међутим, гђа Сотировски је заборавила да помене да су за санацију депоније Нишлије досада  већ платиле „Медијани“ око  600 милиона динара, за које се и не зна како су потрошене.  

У конкуренцију бесмисла за време мандата гђе Сотировски  свакако спада и додела 80% свих буџетских средстава за финансирање медија онима који су блиски СНС-у. Скандалозна је додела више од половине тог новца (40,35 милиона динара) медијима у власништву или директно повезаним са породицом нишког медијског могула Радомировића, у којима се нико од представника опозиције није појавио годинама. Други медијски могул, син директора БИА, Гашић овога пута добио је само мало више од десет милиона динара, како би уместо дужности објективног обавештавања новце свих грађана био плаћен да сакрива истину од Нишлија. Треба ли помињати употребу јавног простора у Нишу окупираног од стране СНС власти?

На последњи од више десетина захтева које су за коришћење месних канцеларија и јавног скупштинског простора Двери Ниш упутиле Скупштини Града , по ко зна који пут није било никаквог одговора. Скупштина Града не одговара ни на мејлове ни на дписе. Ни незавршен Трг ни тврђавски мост, ненаплаћене гаранције, и непокретне степенице у подземном пролазу, ни поскупљење одвоза смећа, воде и свега другог није међутим, ни близу последњој бесрамности уступања јавног простора  човеку познатом као „Мегафон СНС-а“.

Докле ћете гђо Сотировски искушавати стрпљење Нишлија?