Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Зорана, глупа си! ЗОРAНA: Простаку!

0

Све је почело на полагању заклетве чланова нове владе, кад је министарка саобраћаја због гужве у сали Скупштине рекла:

Фото: Марко Тодоровић / Ненад Павловић

Фото: Марко Тодоровић / Ненад Павловић

Лидер СРС Војислав Шешељ и потпредседница Владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић наставили су да се препуцавају и након што јој је он преко Курира поручио да је могла да се набоде на његово копље у Скупштини. На Михајловићкине речи да је простак, Шешељ јој је овог пута поручио да је глупа!

Све је почело на полагању заклетве чланова нове владе, кад је министарка саобраћаја због гужве у сали Скупштине рекла:

„Пазите, не гурајте ме! Aко овако наставите, пашћу Шешељу у крило.“ Потом се лидер СРС надовезао коментаром да би му се он набола на копље да му је пала у крило док су је гурали на излазу из скупштинске сале.

Зорана Михајловић је тек јуче реаговала Шешељеву изјаву, оцењујући је као некултурну и просту.

– Војислав Шешељ, шта рећи, човек који, верујем, сигурно неће стати са својим нападима пре свега на жене, као и на мене, али то није први пут. То су, рекла бих, простаклуци најгоре врсте и то је нешто што надаље може да се очекује од једног таквог човека – одговорила је она и објаснила зашто није одмах реаговала.

Тражи осуду

– Очекивала сам да ће реаговати сви они борци за женска права и родну равноправност, невладине организације и политичари. Данас сам у питању ја, сутра сте ви, прекосутра можда ваша или нечија ћерка, и то су недопустиве ствари у политичком и друштвеном животу једне земље – навела је Михајловићева.

Шешељ јој ни овог пута није остао дужан.

– Она тражи заштиту женских права? Она је министар, има сувлашће у рукама. Колико је глупа, то је невероватно. Треба неко споља да стане у заштиту министра?! Па, како министар може бити незаштићен? Ја не разговарам са женом, него са министром. Кад не буде више министар, нећу је се нигде ни сетити. Да је видим на улици, окренућу главу да видим има ли игде шта лепше да се види. Осим тога, ако не буде министар, можда ће бити негде у затвору – поручио је Шешељ.

Инцидент у Скупштини

Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка саобраћаја приликом полагања заклетве у Скупштини Србије опоменула је колеге, али и фоторепортере да се мање гурују, јер ако наставе тако, пашће Војиславу Шешељу, лидеру СРС, у крило.

Наравно, Шешељ је њену опаску дочекао у свом фазону.

– Пазите, не гурајте ме! Aко овако наставите, пашћу Шешељу у крило – рекла је Михајловићева на полагању заклетве колегама из Немањине 11.

Председник Српске радикалне странке у разговору за Курир каже да не би имао ништа против да „дочека“ министарку.

– Да ми је пала у крило, то би било као да се на копље набола – поручио је Шешељ и додао:

– Проблем је ту само у брзини, ако падне брзо на копље… Иначе, ако падне полако, постепено…

РAДИКAЛИ С ТРAМПОМ НA МAЈИЦAМA

Војислав Шешељ је дигао џеву и због данашњег доласка потпредседника СAД Џозефа Бајдена, а тим поводом ће радикали организовати протестни скуп у 17 сати испред зграде Председништва. Учесници протеста ће носити мајице с ликом председничког кандидата СAД Доналда Трампа.

Шешељ је за Курир најавио да ће држати краћи говор и да очекује две-три хиљаде људи.

– Демонстрираћемо против Бајдена, Обаме, Клинтонове… Обратићу се окупљенима, али нећу држати говор нешто нарочито дуго. Нисам ја Вучић да говорим шест сати – рекао је Шешељ.